27 Ιουλ 2017

Παράταση συμβάσεων εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι 31-12-2019

Στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα του ΥΠΕΣ, «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε χθες τροπολογία, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η παράταση του προγράμματος και των συμβάσεων των συμβασιούχων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι 31.12.201.

«…υπό το πρίσμα των διατάξεων του άρθρου 21 του Συντάγματος περί κρατικής υποχρέωσης λήψης θετικών μέτρων για την προστασία του γήρατος και της αναπηρίας, είναι η αναγκαία χρονική παράταση αφενός του ως άνω προγράμματος για ένα ακόμη έτος και αφετέρου των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του απασχολουμένου εξειδικευμένου προσωπικού έως 31-12-2019 για την παροχή των συναφών υπηρεσιών, καθώς και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ακώλυτης χρηματοδότησης των υφιστάμενων δομών κοινωνικού και προνοιακού χαρακτήρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Επικουρικό Προσωπικό Μονάδων Κοινωνικής φροντίδας
Με την ίδια τροπολογία, «και προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, προβλέπεται η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού των κλάδων ΠΕ Νηπιαγωγών, ΠΕ Φυσικής Αγωγής, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, ΔΕ προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ΠΕ Μουσικής, ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, πέραν των κλάδων που προβλέπονται στο άρθρο 10 του Ν.3329/2015».

ΕΔΩ η τροπολογία.