21 Ιουν 2017

Δήμος Χαλανδρίου: Επιστολή Δημάρχου για την καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων

Μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις, ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι για όσο καιρό διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. 

Καλούμε τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και την τοποθέτηση αποκλειστικά εντός των κάδων, μόνο των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή.

Ομοίως πρέπει να περιοριστεί η απόθεση κλαδιών και υλικών κήπων.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της αισθητικής της πόλης είναι καθήκον όλων μας.

Ο δήμος Χαλανδρίου εκφράζει την συμπαράστασή του στο αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που επεκτάθηκαν με τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις το 2015 και 2016, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των δήμων.

Στηρίζει τα αιτήματα για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας καθώς και της απαγόρευσης των προσλήψεων στους δήμους ιδιαίτερα στην καθαριότητα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι δυνάμεις που προσπαθούν να συντηρήσουν το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, της ομηρίας και των πελατειακών σχέσεων και μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων μέσω των απολύσεων και της απαξίωσης του προσωπικού των ΟΤΑ πρέπει να ηττηθούν.

Ο δήμαρχος

Σίμος Ρούσσος