30 Μαΐ 2017

Ν. Τράκας: «Το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο ΥΠΕΣ για τους Παιδικούς Σταθμούς»

Δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του, η ΠΟΕ-ΟΤΑ να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Νίκος Τράκας, με ανάρτησή του στο facebook, περιέγραψε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τράκα, μετά τις τοποθετήσεις των συναρμόδιων φορέων (Υπουργοί Εσωτερικών, Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΚΕΔΕ, ΠΑΣΥΒΝ), τον λόγο πήρε ο ίδιος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσούνης, οι οποίοι υποστήριξαν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η ανάρτηση

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κου Π. Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε χθες 29-5-17 διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου, η υπουργός Εργασίας κα Φωτίου, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η ΠΑΣΥΒΝ, η ΔΟΕ, η ΚΕΔΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η σύσκεψη προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας για την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, και σκοπός ήταν να κατατεθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προτάσεις προς όφελος των παιδιών των οικογενειών και των εργαζομένων. Το λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της σύσκεψης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση όλων των φορέων. Ο υπουργός παιδείας αναφέρθηκε στις εξαγγελίες για 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση επισημαίνοντας και αποσαφηνίζοντας ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και ό,τι αφορά την προσχολική εκπαίδευση 1 έτος υποχρεωτικής φοίτησης και ό,τι αφορά τα προνήπια, εκτίμηση της αναγκαιότητας σε συνάρτηση με τις υποδομές το προσωπικό αλλά και την δυνατότητα των γονέων να επιλέγουν δομές. Σε βάθος τριετίας δεν θα ληφθεί καμία απόφαση αν δεν εξαντληθεί ο διάλογος.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΝ κα Καλαϊντζή επισήμανε τον επιστημονικό ρόλο και την άρτια κατάρτιση των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας. Στην συνέχεια προσκόμισε αδιαμφισβήτητα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας και ο αναπλ. Γεν. Γραμ. Γ. Τσούνης οι οποίοι υποστήριξαν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δημ. Παιδικούς Σταθμούς.

Συνάδελφοι,

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Είμαστε σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ!!!»