3 Μαΐ 2017

Νίκος Τράκας: «Η συμφωνία περιλαμβάνει και την αξιολόγηση...»


«Άλλη μια... επιτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζει σε μήνυμά του, την προκαταρκτική συμφωνία με τους δανειστές, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκος Τράκας, ο οποίος αφού αναφέρεται στις σημαντικότερες προβλέψεις αυτής (μείωση συντάξεων, αφορολόγητου κ.τ.λ.) δεν “ξεχνά” και την αξιολόγηση…, που ως γνωστό η Ομοσπονδία απέχει. «Όσο δε αφορά το Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η συμφωνία περιλαμβάνει και την... αξιολόγηση», αναφέρει με νόημα...

Τέλος, στο μήνυμά του, ο κ. Τράκας, απευθυνόμενος τόσο προς τους εργαζόμενους της Τ.Α. όσο και του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, επισημαίνει πως, ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής είναι ο αγώνας και η πάλη.

Το μήνυμα του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Άλλη μια... επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπέκυψε στις απαιτήσεις της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της συνομοταξίας των Βρυξελών και υπέγραψε ένα ακόμα μνημόνιο. Από εκεί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, συνέχισε ότι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπέγραψε το 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015 και τώρα, υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που την έσυραν οι δανειστές, υπέγραψε το 4ο μνημόνιο.

Μειώνει τις συντάξεις που έχουν ήδη καταντήσει φιλοδώρημα κατά 18%, ρίχνει το αφορολόγητο στα 5681 ευρώ (ακόμα και οι συντάξεις πείνας των 450 - 650 ευρώ και ΑΥΤΕΣ θα πληρώσουν μια σύνταξη το χρόνο φόρο στο βωμό του 4ου μνημονίου), στοχοποιούνται και πάλι τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στέλνοντας τους ένα χαράτσι έως και 650 ευρώ και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Έχει θράσος δε η κυβέρνηση, την ώρα που φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο τους Έλληνες και βυθίζει την Ελλάδα να πανηγυρίζει για αντίμετρα. Ποια αντίμετρα; Θα τα πληρώσει και πάλι η ελληνική κοινωνία με αίμα, αφού για να ισχύσουν θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5%.

Το δε τραγικό είναι η επίτευξη της συμφωνίας ότι συμπίπτει με την εργατική Πρωτομαγιά. Έτσι την αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάει για ανάπτυξη όταν βάζει ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία και εξαθλιώνει τους πολίτες και καλεί τους εργαζόμενους (έτσι έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ) να βγουν στους δρόμους εμπαίζοντας τους κατά τρόπο απαράδεκτο.

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γενικότερα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να συνειδητοποιήσουν πως ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής είναι ο αγώνας και η πάλη. Όσο δεν αντιδρούν τόσο περισσότερε μέτρα θα τους επιβάλλονται. Όσο δε αφορά το Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η συμφωνία περιλαμβάνει και την..... αξιολόγηση. Απαιτείται λοιπόν ενότητα και αντίδρασή στο σχέδιο της πλήρους εξόντωσης μας.»