24 Μαΐ 2017

Κατάχρηση 50.000 € στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Υπόλογος είναι δημοτικός υπάλληλος ο οποίος εισέπραττε συνδρομές δημοτών για το δημοτικό γυμναστήριο - Μήνυση καταθέτει ο δήμος

Μαύρη τρύπα ύψους περίπου 50.000 ευρώ διαπιστώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο δήμο Νεάπολης Συκεών. Πρόκειται για ποσόν το οποίο φέρεται να καταχράστηκε υπάλληλος δημοτικής επιχείρησης ο οποίος εισέπραττε συνδρομές πολιτών για το δημοτικό γυμναστήριο. Η κατάχρηση έγινε αντιληπτή έπειτα από έλεγχο τον οποίο έκανε ο δήμος και σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης Συκεών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης καταθέτει στον εισαγγελέα μήνυση κατά του υπαλλήλου της ΚΕΥΝΣ.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Απατσίδης στην ευθύνη της ΚΕΥΝΣ υπάγονται περίπου 70 υποκαταστήματα (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, γυμναστήρια κ.ο.κ.). «Σε κάποια απ’ αυτά εισπράττονται συνδρομές. Κάθε μέρα ο αρμόδιος υπάλληλος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις συνδρομές, καταθέτει στην τράπεζα τις εισπράξεις της προηγούμενης ημέρας, μαζί με το ημερήσιο φύλλο συναλλαγών. Επίσης, κάθε βδομάδα όλα τα ημερήσια φύλλα συναλλαγών κατατίθενται προς έλεγχο και στο δήμο».

Σύμφωνα με τον κ. Απατσίδη, πριν από έναν μήνα παρατηρήθηκε κάποια αρρυθμία ως προς τις εισπράξεις στο συγκεκριμένο δημοτικό γυμναστήριο το οποίο είναι και από τα μεγαλύτερα του δήμου. «Έπειτα απ’ αυτό διατάχθηκε έλεγχος από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οι κατατεθείσες εισπράξεις ήταν λιγότερες κατά περίπου 50.000 ευρώ σε σχέση με τις αποδείξεις για τις συνδρομές που είχαν κοπεί», αναφέρει ο κ. Απατσίδης.

Μετά τον έλεγχο ο αρμόδιος υπάλληλος, κλήθηκε σε απολογία, σε έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΥΝΣ την περασμένη Παρασκευή. Εκεί προσήλθε με τη δικηγόρο του αλλά αρνήθηκε να καταθέσει επίσημη απολογία. Ισχυρίστηκε ότι απέδιδε τα χρήματα σε άλλη υπάλληλο της ΚΕΥΝΣ η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ανάγκη τα χρήματα και του είχε υποσχεθεί πως θα του τα επιστρέψει. Ωστόσο, η εν λόγω υπάλληλος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Έπειτα απ’ όλα αυτά η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του υπαλλήλου, κάτι το οποίο θα γίνει τελικά σήμερα το πρωί. Επίσης, θα καλέσει εκ νέου σε απολογία τον υπόλογο υπάλληλο προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει και στα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα (ενδεχομένως και απόλυση), αλλά και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια για την προστασία του συμφέροντος του δήμου.