16 Μαΐ 2017

Προς 48ωρη NEA Πανελλαδική Απεργία οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Μόνο… τυχαία δεν ήταν η χθεσινή, πρωινή ανάρτηση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκου Τράκα, αφού σύμφωνα με ασφαλείς, αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr, σε λίγες ώρες, θα προτείνει, κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέο “γύρo” κινητοποιήσεων, ακόμη πιο δυναμικό αυτή τη φορά…!

Έτσι, ο κ. Τράκας για τα μεγάλα ζητήματα των εργαζομένων στους Δήμους (πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, ενδεχόμενη κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών - όπως αποκάλυψε πρώτο το epoli.gr διαβάζοντας το αγγλικό, προκαταρκτικό κείμενο συμφωνίας Ελληνικής κυβέρνησης–δανειστών - και γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων συμβάσεων εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων) αναμένεται να προτείνει προς τα μέλη του Γ.Σ., 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στους Ο.Τ.Α. Πρώτου βαθμού, το διήμερο 22 και 23 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr, η κινητοποίηση - απεργία της Δευτέρας, 22 Μαΐου 2017, θα αφορά το θέμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με τη συμμετοχή εργαζομένων σ’ αυτούς, αλλά και των λοιπών εργαζομένων στους Δήμους, με πορεία προς το Σύνταγμα, με τη δεύτερη μέρα της Πανελλαδικής Απεργίας (Τρίτη 23 Μαΐου) να αφορά τα ζητήματα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων”, καθώς και των βαρέων και ανθυγιεινών.
photo: ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ | epoli.gr