20 Μαρ 2017

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συμπαράσταση στη συνάδελφο Βίκυ Χαλκιά

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο επίδειξης αυταρχισμού, απειλών και πειθαρχικών διώξεων κατά συνδικαλιστών που αρνούνται να υποταχθούν στα «νέα εργασιακά δεδομένα», που επιβάλλονται από το κουαρτέτο, τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τις πρόθυμες διοικήσεις των Δήμων.
Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουν, δυστυχώς, συμμάχους και κάποιους λίγους  «συναδέλφους» που λειτουργούν ως γνήσιοι εκφραστές τους.
Οι μέθοδοι φίμωσης και τρομοκρατίας που βιώνουν καθημερινά συνάδελφοι συνδικαλιστές, από Διοικήσεις Δήμων αλλά και Διευθυντές – πρόθυμους, που εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, περνάει σε μια νέα φάση όξυνσης, με όσα συμβαίνουν στον Δήμο Βριλησσίων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη πρακτική του «συναδέλφου» Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων, Τρύφωνα Μαργιτόπουλου ο οποίος  – αφού απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του για διενέργεια ΕΔΕ από τον Δήμαρχο Βριλησσίων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής – κατάθεσε μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Βίκυς Χαλκιά, μέλους του Γ.Σ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πρ. Προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων, που αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις του για το πώς θα ασκεί τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπ’ όψη της τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, καλεί τον παραπάνω συνάδελφο να αποσύρει την παντελώς αστήρικτη  μήνυσή του, που ενισχύει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης
Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.