29 Μαρ 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Πεντέλης 58, Μαρούσι
Τ.Κ. 15126
Email: sesiap@yahoo.gr Μαρούσι 28/3/2017
Αρ. Πρωτ. 68
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την έναρξη κιόλας του Ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στην ομαλή πορεία του Ιδρύματος μας είναι εμφανή και διαρκώς αυξανόμενα.
Αποκορύφωμα ότι από τον Γενάρη του 2017 το πρόβλημα με τις πληρωμές του προσωπικού είναι μια τραγική καθημερινότητα και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα βιωσιμότητας στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Δυστυχώς, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το Ίδρυμά μας το πρόβλημα των εργαζομένων δεν ακούγεται πουθενά.

ΌΛΟΙ δυστυχώς κάνουν ότι ξεχνάνε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε η βάση και οι στυλοβάτες του Ιδρύματος.
Είμαστε εμείς που καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες και αφήνοντας τις προσωπικές μας δυσκολίες έξω από τις πόρτες του Σικιαριδείου δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την λειτουργία του.
Το Σικιαρίδειο δυστυχώς, βάλλεται από παντού. Με δυσλειτουργίες σε βασικές παροχές προς τους καταρτιζόμενους του , όπως η μεταφορά με τα πούλμαν.
Βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή για το μέλλον μας, με εργαζόμενους και καταρτιζόμενα άτομα με αναπηρία να μην είναι σίγουρα για την συνέχιση της λειτουργίας του. Το ελληνικό κράτος δεν στηρίζει ένα από τους παλαιότερους φορείς ειδικής αγωγής με ιστορία από το 1939.
Ο σύγχρονος Καιάδας για τ’ άτομα με αναπηρία και τους εργαζόμενους είναι πλέον ορατός.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 με συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 10.30 π.μ. με αιτήματα:

1. Το Δημόσιο χαρακτήρα του Σικιαριδείου με πλήρη κάλυψη του προϋπολογισμού του από το Υπουργείο Εργασίας.
2. Να αναζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες για όσους είχαν την δυνατότητα παρέμβασης με εισηγήσεις στο Δ.Σ. άλλα και με αποφάσεις για την λειτουργία του Ιδρύματος από το 2012 μέχρι σήμερα ώστε να διαπιστωθεί πώς η κατάσταση έφτασε στο σημερινό οικονομικό τέλμα.
3. Κάλυψη των λειτουργικών κενών σε προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας του Ιδρύματος.
4. Έκτακτη επιχορήγηση από την Περιφέρεια και απόδοση του Κρατικού Λαχείου για την ομαλή ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού Έτους.
5. Απόδοση των χρωστούμενων του ΕΟΠΥΥ τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα 200.000 ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος Εργαζομένων θα ενημερώσει τα Κοινοβουλευτικά κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Οι Εργαζόμενοι ήμασταν που με τους αγώνες μας κρατήσαμε ανοιχτό το Σικιαρίδειο όταν κάποιοι επεξεργαζόντουσαν σχέδια για κλείσιμο του.
Οι Εργαζόμενοι θα είμαστε αυτοί που θα αγωνιστούμε να μην σταματήσει η λειτουργία του και τώρα.
Με εκτίμηση
 
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος 
 Μουτζάλα Όλγα
Ο Γραμματέας
 
 Βαρίκος Κων/νος