21 Φεβ 2017

Συμβασιούχοι: Έως τα τέλη της εβδομάδας η ψήφιση του ν/σ

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας πρόκειται να ψηφιστεί νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση (άρθρο 25) για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων. Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση του ν/σ ολοκληρώνεται την Τρίτη στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και στη συνέχεια πρόκειται να ενταχθεί στην Ολομέλεια ώστε να ψηφισθεί έως τα τέλη της εβδομάδας.

Αυτό πρακτικά, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι το ν/σ δεν πρόκειται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, ώστε να μην νομιμοποιούνται οι Επίτροποι να επιστρέψουν αθεώρητα τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν. Αυτο σημαίνει ότι είναι αδύνατον να προλάβουν οι συμβασιούχοι την πληρωμή της 21-23ης Φεβρουαρίου και, άρα, αυτή, με το δεδομένο ότι τα χρήματα μπαίνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τρεις ημέρες πριν την καταβολή της μισθοδοσίας, θα γίνει είτε στις 10 Μαρτίου είτε μετά τις 21 του μηνός.

http://www.aftodioikisi.gr/