24 Φεβ 2017

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (23-2-2017): "Κρατικοποιημένοι, αλαζονικοί, ανάλγητοι..."


Χαλάνδρι 23-2-2017

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Διανύουμε τον 8ο χρόνο συνεχούς και συνεχιζόμενης φτωχοποίησης και συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου – συγκεκριμένου μέρους μόνο – του ελληνικού λαού, ως αποτέλεσμα αδιέξοδων και στοχοποιημένων μέτρων και προδοτικών πολιτικών αποφάσεων και έγγραφων δεσμεύσεων των κυβερνήσεων.

Η σημερινοί κυβερνώντες ξέχασαν πολύ γρήγορα τον βασικό λόγο για τον οποίο εκλέχθηκαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά άλλαξαν το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα διεξόδου από τα μνημόνια με την πάση θυσία υλοποίηση των συμφωνιών! Γρήγορα εγκαταλείφθηκε «ο διάλογος με την κοινωνία» (ακόμη και η σκέψη για κάτι τέτοιο…) και οποιαδήποτε «συζήτηση» μεταφέρθηκε αποκλειστικά σε ένα άμεσα ελεγχόμενο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Η εξουσία σε όλο της το μεγαλείο! Χωρίς διάλογο. Κρατικοποιημένοι, αλαζονικοί, ανάλγητοι. Εκπαιδευμένοι να ομιλούν μια (σκόπιμα και καλομελετημένα) ακατανόητη γλώσσα και να διαπραγματεύονται καινούρια δάνεια – λαιμητόμους. Έτσι τους υπαγορεύει – προκειμένου να συντηρηθεί και να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τον απλό φορολογούμενο – ο παρασιτικός μηχανισμός που έχουν δημιουργήσει τράπεζες, εργολάβοι, ΜΜΕ, κρατικοί αξιωματούχοι κ.λπ.).

Η ταπείνωση, υποθήκευση και παγίδευση της χώρας μας από τη νέα γενιά «προθύμων», αποδεικνύεται ΜΕ και ΑΠΟ τις συμφωνίες της 20ής Φεβρουαρίου και 12ης Ιουλίου του 2015 που υπέγραψε «ελαφρά τη καρδία» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οποίες:
  • Αναγνώρισε ότι η χώρα μας οφείλει το σύνολο του χρέους (!) και εγγυήθηκε την ολοσχερή (και έγκαιρη) εξόφλησή του. 
  • Παραιτήθηκε από την ονομαστική διαγραφή του (δηλαδή το «κούρεμα») 
  • Συμφώνησε στη συμμετοχή της Διεθνούς Νομισματικής Τρομοκρατίας στο τρίτο πρόγραμμα (άρα, προς τι όλο το ΘΕΑΤΡΟ που παίζεται τον τελευταίο καιρό;) 
  • Αποδέχτηκε τη δημιουργία του «ΥπερΤαμείου», στο οποίο θα υποθηκεύεται το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής μας περιουσίας για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την εξυπηρέτηση του χρέους. Δηλαδή, υποθήκευσε την περιουσία του ελληνικού λαού! 
  • Αποδέχτηκε τον λεγόμενο «κόφτη» σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιτευχθούν οι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ στόχοι – που ΔΕΝ θα επιτευχθούν… 
Η χώρα, δυστυχώς, έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς λιτότητας, συνεχόμενου δανεισμού, υφεσιακών μέτρων με χαρακτηριστικά την άδικη και συνεχώς αυξανόμενη φορολογία και την «εκτόξευση» των έμμεσων φόρων. Δηλαδή δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα δάνεια που μας δίνουν υποτίθεται για να σωθούμε και, στην ουσία, ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Συγχρόνως, το δημόσιο χρέος αυξάνεται και ο λαός υποφέρει και συνεχίζει να εξαθλιώνεται. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι, χωρίς αύξηση της παραγωγής και του ΑΕΠ η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση. Εάν δεν αυξηθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα συνδυαστεί με ένα ελληνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα εμπεριέχει το κούρεμα του δημόσιου χρέους και την αναστολή πληρωμής των δόσεων του χρέους μέχρι η Ελληνική οικονομία έρθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τίποτα δεν θα αλλάξει. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η κυβέρνηση που στο δημοψήφισμα του 2015 ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ 62% ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ να πει ΟΧΙ στη συνέχιση της ΚΛΟΠΗΣ της χώρας του, υπέγραψε και υπογράφει μέτρα για το χρέος, που διασφαλίζουν ΜΟΝΟ τα συμφέροντα των πιστωτών – τοκογλύφων.

Από την άλλη μεριά, η αντιπολίτευση, με αιχμή του δόρατος τη Νέα Δημοκρατία, είναι έτοιμη, όταν έρθει στην εξουσία, να υπογράψει τα πάντα, όπως εξάλλου έγινε και στο παρελθόν με τη συνεργασία του γνωστού πολιτικού κατεστημένου. Δηλαδή πολιτικό αδιέξοδο.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η εφαρμογή ή η μη εφαρμογή των καταστροφικών νόμων που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν από τους λίγους και αφορούν στους πολλούς, εναπόκειται στον ελληνικό λαό.

Υπέρτατος Νόμος δεν είναι η ευρώπη ούτε το ευρώ, αλλά η ΣΩΤΗΡΙΑ της χώρας και του ελληνικού λαού που υφίσταται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

πρΟΤΑση