28 Φεβ 2017

Περιμένουν το ΦΕΚ 221 απλήρωτοι συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά

Με αγωνία περιμένουν τη δημοσίευση του ΦΕΚ 221 απλήρωτοι συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, πλέον, μετά την ψήφιση σήμερα του ν/σ, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες οι συμβασιούχοι να πληρωθούν στις 10 Μαρτίου.

Και αυτό γιατί το ν/σ μπορεί να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ακόμη και την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, ώστε να μην νομιμοποιούνται οι Επίτροποι να επιστρέψουν αθεώρητα τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν. Να σημειωθεί τα χρήματα μπαίνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τρεις ημέρες πριν την καταβολή της μισθοδοσίας, δηλαδή, η δημοσίευση στο ΦΕΚ πρέπει έχει λήξει πριν την 7η Μαρτίου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, στις 23/2/2017, ο Πρόεδρος του Σύλλογου Κωνσταντίνος Γαλάνης, μαζί με τους Προέδρους από τα Σωματεία, Λ. Μαριόλη “Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πειραιά”, και τον κ. Λεπεσιώτη «ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ-», ανέλαβαν την πρωτοβουλία και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Β. Ταταρόπουλο, για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει με την μη καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων που απασχολούνται με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου και που έχουν παραταθεί έως σήμερα με αντίστοιχες νομοθετικές διατάξεις.

Μετά την συνάντηση αυτή, εξέδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά, Ιωάννης Μώραλης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτη Καλογερόγιαννη μαζί με την Διευθύντρια, Ελένη Μπασιά, εξέδωσαν αντίστοιχα έγγραφα που ενημερώναν αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου των οποίων η ισχύς έχει παραταθεί μετά από την ψήφιση σχετικών τροπολογιών, χωρίς να ήταν γνωστό ως εκείνη την ώρα ότι ψηφίσθηκε το άρθρο 25 του νόμου του Υπ. Εσωτερικών με τίτλο: “«Συμπληρωματικά Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», με το οποίο διευθετήθηκε οριστικά το πρόβλημα, ώστε να γίνει κανονικά η καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Μάλιστα στο έγγραφό του, ο Δήμαρχος Πειραιά, ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, να ενεργήσουν άμεσα με την έκδοση του νόμου, και κατά προτεραιότητα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να γίνει κανονικά η μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, Ο Δήμαρχος Πειραιά, αναγνώρισε το οξύ πρόβλημα. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι το πρόβλημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας δεν το δημιουργεί η Δημοτική Αρχή, η οποία από την ψήφιση των νόμων που έδινε το δικαίωμα να παραταθούν οι συμβάσεις έδειξε τις προθέσεις της υπογράφοντας άμεσα την διαπιστωτική πράξη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος έχει αναφερθεί ότι είναι υπέρ και της μονιμοποίησης των εργαζομένων συμβασιούχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ευελπιστεί, όπως τόνισε, ότι με την νομοθετική ρύθμιση θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα προχωρήσουν στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής. Ενώ όπως διαβεβαίωσε, έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τέλος αφού έδειξε και την ενημερωτική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου, την οποία υπογράφει ο ίδιος και έχει αποσταλεί στην Δ/νση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης με την επισήμανση να λάβουν γνώση όλοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι, συμφώνησε σε μία εκ νέου προγραμματισμένη συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και έχουν να κάνουν με την υπερωριακή εργασία, τις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό), τις συνθήκες στους χώρους εργασίας κλπ.

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο παρευρέθηκε και στήριξε τα αιτήματα το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά με τον αντιπρόεδρο του και αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκο, όπως είχε αποφασιστεί και στη συνέλευση.

http://www.aftodioikisi.gr/