4 Ιαν 2017

Άρνηση Δημάρχου να κρατήσει συμβασιούχους - Η καταγγελία

«Αδικία» σε βάρος 15 συμβασιούχων (οικογενειών) διαπιστώνεται στο Δήμο Αιγιαλείας, όπως αναφέρει, επικοινωνώτας με το epoli.gr ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., κ. Μάρκος Δαρδαμάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κ. Δαρδαμάνη, οι εν λόγω συμβασιούχοι – εργαζόμενοι του Δήμου προσλήφθηκαν με οκτάμηνη σύμβαση το 2014. Στη συνέχεια απολύθηκαν τον Μάρτιο και Απρίλιο 2015 και επαναπροσλήφθηκαν με προσωρινή διαταγή στις 23/12/2015 και συνέχισαν να εργάζονται έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον ίδιο μήνα (Δεκέμβριο 2016) εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, χωρίς την παρουσία της Δημοτικής Αρχής - όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. - προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή τους στην εργασία (αντίθετα με την προσωρινή Διαταγή όπου παρέστη εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου), με αποτέλεσμα να χάσουν τα “ασφαλιστικά”. Έτσι λοιπόν, σήμερα, ο Δήμαρχος αρνείται να παρατείνει τις συμβάσεις των 15 συμβασιούχων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κινητοποίηση.

«Θεωρούμε λάθος την πρακτική του Δημάρχου που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή και επίσης λάθος είναι και η σημερινή άρνησή του να παρατείνει την ήδη υπάρχουσα σύμβαση, αφού στο Δικαστήριο κρίθηκε η Διάταξη του 2015 και ΟΧΙ η Διάταξη του Νόμου που ισχύει σήμερα», σχολιάζει στο γραπτό κείμενο που έστειλε στο epoli.gr ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Δαρδαμάνης αναφέρεται στο αντίστοιχο θέμα του Δήμου Ιωαννιτών και των 13 συμβασιούχων, θέμα που έχει αναδείξει την 23.12.2016 το epoli.gr παρουσιάζοντας το πρώτο, με αναλυτικό ρεπορτάζ.