17 Ιαν 2017

Γιώργος Πατούλης: «ΨΕΜΑΤΑ ότι προσφεύγουμε κατά των συμβασιούχων Καθαριότητας»

Κάθετα διαψεύδει, τα περί προσφυγής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η Τροπολογία, που αφορά στην παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων Καθαριότητας στους Δήμους ως το τέλος του 2017, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε προς τον Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά, με αφορμή σχετική αναφορά, μεταξύ άλλων, άρθρου της εφημερίδας. «Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο λένε ψέματα», τονίζει επί του θέματος ο κ. Γιώργος Πατούλης και προσθέτει, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εργαζομένους, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δοκιμάζονται από την ασάφεια των πολλαπλώς κατατεθειμένων Τροπολογιών από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της προηγούμενης διοίκησής του κυριότερα, ασάφεια, που είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων:

«Η αλήθεια είναι πως η Νομική μας Υπηρεσία απέστειλε στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ γνωμοδότηση, στην οποία επισημαίνει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη της Κυβέρνησης να έχει συνταγματικό πρόβλημα και το Ελεγκτικό Συνέδριο να την κρίνει μη σύννομη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων αυτών.

Εμείς, ως Διοίκηση της ΚΕΔΕ, προτείναμε στους Δημάρχους να προχωρήσουν στην εφαρμογή του Νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση και να ανανεώσουν τις συμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον ισχυρισμό του συντάκτη σας ότι είναι στις σκέψεις της Κ.Ε.Δ.Ε. η προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε βάρος των εργαζομένων, με τη γνωμοδότηση της Νομικής μας Υπηρεσίας που επισημαίνει κάποια ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και την απόφαση μας να συστήσουμε στους Δημάρχους να παρατείνουν τις συμβάσεις».

Στην ίδια επιστολή, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «άδικη» και «ισοπεδωτική» τη γραφή του συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου, ο οποίος κάνει λόγο για αιτήματα «αλόγιστων» προσλήψεων από τους Δήμους, επισημαίνοντας και καθιστώντας, ταυτόχρονα, σαφή τα εξής:

«...Σε όλες τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΕ αλλά και του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η "καθαρή" θέση είναι μία. Να αποφασίζει ο κάθε Δήμος ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες σε προσωπικό και να καλύπτει τις ανάγκες αυτές, με βάση τις πραγματικές οικονομικές του δυνατότητες».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή