17 Ιαν 2017

Δ. Αθηναίων: Καταγγέλλουν τη στάση συνδικαλιστών οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Σφοδρή επίθεση εξαπολύουν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου Δήμου Αθηναίων (ΕΣΔΑ) η «Η Αθήνα». Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

“Όπως είναι γνωστό στις 21 Δεκεμβρίου μέ ανοικτή επιστολή πρός τήν Δημοτική Αρχή καταγγείλαμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την εγκατάλειψη της Δ/νσης Καθαριότητας καί των εργαζόμενων και φροντίσαμε η επιστολή αυτή να λάβει μεγάλη δημοσιότητα κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα.

Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η επίσκεψη στην Καθαριότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε για τον δημόσιο χαρακτήρα τής υπηρεσίας – κάτι εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το πρόσφατο παρελθόν – αλλά και για την απλούστευση τής διαδικασίας χορήγησης των μέσων ατομικής προστασίας, Το πρωί της ίδιας μέρας συνέβη κάτι εξαιρετικά σπάνιο: Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης επισκέφθηκε τη Δ/νση Καθαριότητος !!

Τό αναμφισβήτητο λοιπόν αποτέλεσμα των ενεργειών του σωματείου μας φαίνεται ότι έβγαλε από την χειμερία νάρκη και άλλους συνδικαλιστές; τού χώρου πού θυμήθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες τούς εργαζόμενους, τούς οποίους καλούσαν σε όλες σχεδόν τις κινητοποιήσεις που προβλέπει ο συνδικαλιστικός νόμος, με αφορμή την αλλαγή γραφείου σωματείου.

Τι ενοχλεί πιο πολύ; η έλλειψη των ΜΑΠ η η αλλαγή γραφείου;

Βέβαια σε νεώτερη ανακοίνωσή τους υποβαθμίζουν τις δράσεις τους σέ “συναντήσεις με τον
κ. Δήμαρχο” και απ’ ότι φαίνεται στην επόμενη ανακοίνωση θα καλούν την Δημοτική Αρχή στο Ακρωτήρι για ποτό σε κάποια από τις γνωστές τους δραστηριότητες.
Για τέτοια αγωνιστικότητα μιλάμε!!!!

Βέβαια είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι την ενέργεια τους τήν σπαταλούν σε πιέσεις προς την Δημοτική Αρχή προκειμένου να τοποθετήσουν σχεδόν το μισό Διοικητικό τους Συμβούλιο σε θέσεις ευθύνης και ενώ σαν συνδικαλιστές καταγγέλλουν τον Διευθυντή Καθαριότητας και τη Δημοτική Αρχή, οι ίδιοι άνθρωποι σαν εργαζόμενοι από θέσεις ευθύνης υλοποιούν και εφαρμόζουν αυτά που καταγγέλλουν. Η τέλεια παράνοια!!!!!

Τέλος θυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο οτι :

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν σκοπό τη διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων.

Δηλαδή να διεκδικούν , να αγωνίζονται και στο τέλος να κερδίζουν.
Αυτό το μήνυμα στέλνουμε προς στην Δημοτική Αρχή αλλά και προς εκείνους που με πρόσχημα τους εργαζόμενους προσπαθούν να διατηρήσουν το καθεστώς της αναξιοκρατίας και των ανισοτήτων μόνο και μόνο για να έχουν λόγο ύπαρξης.

Οι εργαζόμενοι κάθε μέρα που περνάει τους παραδίδουν στην λήθη και τελικά στην ούτως η άλλως ανυπαρξία τους”.