8 Δεκ 2016

Δημόσιο-Αναγνώριση Προϋπηρεσίας: Έως 31.12.2016 η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αναγνώρισης προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων από τον ιδιωτικό τομέα έως τις 31.12.16 καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα υπηρεσιακά συμβούλιο με εγκύκλιο της που πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Η εγκύκλιος Γεροβασίλη έρχεται σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος της aftodioikisi.grσύμφωνα με το οποίο παρότι το σχετικό ΠΔ έχει εκδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι έχουν εδώ και μήνες προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στις Διευθύνσεις Προσωπικού όπου υπάγονται, τα έγγραφα τους δεν έχουν προωθηθεί στα υπηρεσιακά συμβούλια «με πρόσχημα τον φόρτο εργασίας», όπως τονίζουν οι ίδιοι. Μέχρι στιγμής, τα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν παγωμένα «και τώρα λένε ότι δεν προλαβαίνουν να εξετάσουν τις περιπτώσεις», διαμαρτύρονται δημόσιοι υπάλληλοι, υπολογίζοντας ότι η καθυστέρηση έχει ξεπεράσει τους τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη καθυστέρηση που έχει υπάρξει στη διαδικασία. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τα ασφαλιστικά Ταμεία με προεξάρχων του ΙΚΑ υποστήριζαν ότι είτε δεν μπορούν να χορηγήσουν σχετικές βεβαιώσεις καθώς αναμένουν σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους είτε, στην καλύτερη περίπτωση, ότι η διαδικασία επαλήθευσης θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε συνέχεια του σχετικού δημοσιεύματος, το θέμα είχε αντιμετωπιστεί τότε με διευκρινιστική εγκύκλιο Βερναρδάκη.