25 Νοε 2016

Εργαζόμενοι «Παπασωτηρίου Presspoint»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 2μμ., έξω από το υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου), το Σωματείο Εργαζομένων «Παπασωτηρίου Presspoint», με αφορμή το λουκέτο του καταστήματος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από 16 χρόνια λειτουργίας και κερδοφορίας. Αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο 70 εργαζόμενοι. Μέτοχοι της «Presspoint» είναι τα πρακτορεία διανομής Τύπου «Ευρώπη» (Μπόμπολας), «Άργος» (Ψυχάρης), «Καθημερινή» (Αλαφούζος) και η «Παπασωτηρίου».

Ξαφνικά, όπως έχει καταγγείλει η ΟΙΥΕ, «οι εργαζόμενοι και το Σωματείο καλούνται ως πρόβατα επί σφαγή και με ταχύτατες διαδικασίες να μπουν σε διαβούλευση για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων, όπου 70 άτομα με 10-15 χρόνια δουλειάς θα πρέπει να έχουν πάει στα σπίτια τους με τη νόμιμη αποζημίωση και μάλιστα χωρίς καμία άλλη πρόταση εκ μέρους της εταιρείας για άμβλυνση των συνεπειών των απολύσεων, όπως επιτάσσει η νομοθεσία».
Αιτία του λουκέτου είναι η παραχώρηση των χώρων πώλησης σε νέα μειοδότρια εταιρεία, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του ΔΑΑ σε εταιρεία Τύπου. Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της.
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής
Το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στους εργαζομένους του «Παπασωτηρίου Presspoint» και ζητεί την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων, καθώς και την εξασφάλιση – δέσμευση των θέσεων εργασίας από το νέο εργοδότη. Λέει ΟΧΙ στη σφαγή των εργαζομένων και δηλώνει πως οι εργαζόμενοι δε θα ανεχθούν να γίνονται θύματα, «αντικείμενα»συνδιαλλαγής και απάνθρωπης εκμετάλλευσης κυβέρνησης και κεφαλαίου.
Με αφορμή, δε, το νέο εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν κυβέρνηση, δανειστές και κεφάλαιο, με αιχμή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τους μισθούς – μπουρμπουάρ και την κατάργηση -ουσιαστικά- του δικαιώματος της απεργίας, το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να αντισταθούν σθεναρά και να συμμετέχουν ενεργά στη στη συγκρότηση κοινού αγωνιστικού μετώπου με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια στρώματα, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της λιτότητας και όλων όσοι τα υπηρετούν και τα εφαρμόζουν, τη γενίκευση της πάλης για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση και τον εργατικό-κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και την προώθηση ενός προγράμματος παραγωγικού μετασχηματισμού υπέρ του λαού, καθώς και τη σύγκρουση με την «ιερά συμμαχία» της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τους κάλεσε να αγωνιστούν, για την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.