16 Νοε 2016

Eπιβεβαιώνει τις μειώσεις στις συντάξεις του Δημοσίου το Υπ. Εργασίας!

Για συντονισμένη επιχείρηση για τη δημιουργία κλίματος πανικού και ανησυχίας στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, «που συνεχίζεται», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για μείωση στις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων έως και 25%, σε συνέχεια της εκδοθείσας εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις οδηγίες εφαρμογής των συνταξιοδοτικών διατάξεων του N. 4387/16. Ωστόσο, σε σημείο της ανακοίνωσής του αναφέρει: «...Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου».

«Αντιθέτως, η εγκύκλιος συμβάλει στην επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που είχαν προκύψει όπως για παράδειγμα στην απόδοση προσωρινής σύνταξης, ενώ εξειδικεύει τις ευνοϊκές μέριμνες που αφορούν τους ένστολους», παρατηρεί το ΥΠ.Ε.Κ.Α.Κ.Α. και ολοκληρώνει: 

«Όλες οι διατάξεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, και περιέχονται στην εγκύκλιο, έχουν ψηφιστεί και δημοσιευθεί από τις 12 Μαΐου και είναι οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν και για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους από τον Μάιο! Η εγκύκλιος παρέχει απλώς ερμηνευτικές οδηγίες εφαρμογής, οπότε καμία μεταβολή δεν υπάρχει στα όσα ήδη γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου».