8 Νοε 2016

Σημαντική Απόφαση για το Χαλάνδρι

Μια σπουδαία για το Χαλάνδρι απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και είναι πλέον νόμος του κράτους. Το ακίνητο των 4.175 τμ στη συμβολή της λεωφόρου Πεντέλης και Αττικής οδού που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ απέκτησε πλέον δεσμευτική αθλητική χρήση. 
Αυτό σημαίνει ότι πλέον απαγορεύεται σε αυτό το ακίνητο που έχει αυξημένο συντελεστή δόμησης από το 1997 να αναπτυχθούν εμπορικές ή άλλες επιβαρυντικές για την πόλη χρήσεις. 
Επίσης σημαίνει ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να αποκτηθεί από τον δήμο στο πλαίσιο του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης που διεξάγει αυτές τις μέρες το ΤΑΙΠΕΔ και στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος.
Αν τελικά το ακίνητο αποκτηθεί για 30 χρόνια θα δοθεί η δυνατότητα στο Χαλάνδρι να αποκτήσει έναν γιγάντιο για τα δεδομένα της πόλης χώρο αθλητισμού και πρασίνου, ενοποιώντας λειτουργικά τα 30 στρέμματα του «Ν. Πέρκιζας,» τα 5,5 στρέμματα του δήμου, τα 4,1 στρέμματα του ΤΑΙΠΕΔ και τα 30 στρέμματα του σκεπαστού της Αττικής οδού. Η αλλαγή της χρήσης είχε ζητηθεί με επιστολή του δημάρχου από τούς υπουργούς Π. Σκουρλέτη και Γ. Τσιρώνη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά και την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του κεντρικού συμβουλίου πολεοδομικών θεμάτων. 

Πρόκειται για μια ιστορική για το Χαλάνδρι απόφαση και υπάρχουν αρκετές ελπίδες να ολοκληρωθεί με την απόκτηση του χώρου. Σε κάθε όμως περίπτωση έχει εκλείψει ο κίνδυνος οικοδόμησης ενός τέρατος 2.600 τετραγωνικών ύψους 28 μέτρων μέσα στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ακίνητο είχε χαθεί για τον δήμο Χαλανδρίου όταν απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες της Αττικής οδού το 1996 αντί 780.000.000 δραχμών.