27 Νοε 2016

Νέες δικαστικές διεκδικήσεις Δήμου Μαρκοπούλου και πολιτών κατά του Ελ. Βενιζέλος

Με μήνυμά του προς τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, ο Δήμαρχος κ. Σωτήρης Μεθενίτης ανακοινώνει την κατάθεση νέων μηνύσεων και αγωγών αποζημιώσεων, κατά της διαχειρίστριας εταιρίας του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται σε πολλαπλή, νομική και πολιτική αντιδικία με την εν λόγω εταιρεία, για δύο κυρίως λόγους: 1) «Τη μη απόδοση των υπεσχημένων και νομοθετικά προβλεπομένων, χρηματικά, αντισταθμιστικών οφελών» και 2) περιβαλλοντικές παραβάσεις, που όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, «είτε με τις παράνομες υπερ-πτήσεις, είτε με το "άνοιγμα" όλων των απορροών του στον κάμπο της Βραυρώνας, με καταστροφικά αποτελέσματα για τις καλλιέργειες, αλλά και βύθισμα του Αρχαιολογικού Χώρου σε ένα μέτρο νερό».

Στο ίδιο μήνυμα, ο κ. Σωτήρης Μεθενίτης ανακοινώνει ότι, αύριο, ο Δήμος Μαρκοπούλου - Μεσογαίας θα ζητήσει την ταχύτατη παρέμβαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και αμέσως μετά, «θα προχωρήσουμε, μαζί με τους συμπολίτες μας, που τις υπέστησαν, με δικό μας Δικηγόρο, σε κατάθεση Αγωγών Αποζημίωσης και Μηνύσεων».

«Δυστυχώς για κάποιες Κυβερνήσεις, ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν ακόμα, πολλοί, καλοί και έντιμοι Δικαστές, που αποτελούν το έσχατο, αλλά αποτελεσματικό καταφύγιο, για την τελική δικαίωσή μας!», ολοκληρώνει ο Δήμαρχος.