17 Νοε 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 17.11.2016

Τι μας έλεγαν ότι θα παθαίναμε σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου;

…ότι δεν θα έχουμε πετρέλαιο, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουν λεφτά τα ΑΤΜ…

Αγαπητοί συνάδελφοι , αγαπητοί φίλοι

Μετά από 6 χρόνια άγριας, άδικης και ανισοκατανεμημένης μνημονιακής πολιτικής, οι πολίτες της χώρας βιώνουν καθημερινά και μια κατάσταση που ξεπερνάει κάθε έννοια «δημοκρατίας». Όλοι αυτοί που σήμερα λυσσομανούν να καθυποτάξουν την κοινωνία, επιχειρούν – συγχρόνως - να εξαπλώσουν την διαφθορά, τη διαπλοκή, την ασυλία για τους επιόρκους, την ατιμωρησία για τους υπαίτιους και του υπόλογους, την έλλειψη λογοδοσίας, για εκείνους οι οποίοι έχουν καταβυθίσει την κοινωνία στο Μνημονιακό καθεστώς, έχουν κατακλέψει τα δημόσια ταμεία, έχουν εγκαθιδρύσει μηχανισμούς υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας, της δημοκρατικής κυριαρχίας, και έχουν υπονομεύσει την ανεξαρτησία της χώρας μας. 

Η κυρίαρχη και κυριαρχική έκφραση της λαϊκής αξίωσης και της κοινωνικής απαίτησης για Δικαιοσύνη. Το άρθρο 1 του Συντάγματος λέει καθαρά ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού. Αυτό που συντελείται, όμως, είναι η βίαιη κατάλυση του Συντάγματος, οι μνημονιακοί εκβιασμοί και ο σφετερισμός Νομοθετικής, Εκτελεστικής αλλά και Δικαστικής λειτουργίας. Οι Γερμανικές Οφειλές, η υπόθεση της Siemens, η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποινική εκκρεμότητα της υπόθεσης του Μνημονίου και του Χρέους, είναι περιπτώσεις καταφανούς κατάλυσης του Συντάγματος.

Η εξευτελιστική συνθηκολόγηση και η παραίτηση από κάθε δικαίωμα φαίνεται καθαρά από την υπογραφή των κυβερνώντων για να παραδώσουν “γην και ύδωρ”, δηλαδή: όλων των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και εκείνων που περιέχουν αρχαιότητες ή προστατευόμενες περιβαλλοντικά εκτάσεις, αιγιαλούς, παραλίες, πηγές, δρυμούς, κ.λπ. 

Και συνεχίζουμε: με τον «νόμο» που ψηφίστηκε το Μάιο του 2016, δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν ιδιωτικοποιήσεις…Λιμάνια, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αεροδρόμια, Δίκτυα, ΑΔΜΗΕ, ό,τι υπάρχει και αποτελεί πολύτιμη περιουσία της χώρας και του λαού.

Σε ΟΛΑ λένε «Ναι», παραβιάζοντας το «Όχι» του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015. Με λίγα λόγια: ό,τι ψηφίζεται από τον Ιούλιο του 2015 και μετά, ψηφίζεται κατά παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας, ψηφίζεται κατά παραβίαση του δεσμευτικού αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος.

Πέρα από αυτά, αξίζει να σημειώσουμε και τα κάτωθι:

- Με το 3ο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 – σελ. 1030 και 1031) η κυβέρνηση δανείστηκε με Ρήτρα Ρευστοποίησης της εθνικής μας ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ(!), από τα οποία 25 δις € θα πάνε στις Τράπεζες και από 12,5 δις € για την εξυπηρέτηση του χρέους και τις επενδύσεις αντίστοιχα.

- Δεσμευόμαστε με Ρήτρα Υποθήκης (υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των δανειστών) ολόκληρης της εθνικής ακίνητης περιουσίας μας για 99 έτη! (επίσης σελ. 1030)

Το ότι οι δανειστές ενδιαφέρονται όχι για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για καθαρή ρευστοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας, προκύπτει και από άλλη διάταξη του τρίτου Μνημονίου (σελ. 1030) όπου αναφέρεται ότι: «Η εντολή της Ομάδας Δράσης θα περιλαμβάνει: Τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νέο Ταμείο και των καλύτερων λύσεων ρευστοποίησής τους: ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να καταβληθεί για την αποκόμιση αξίας από ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων εκείνων στην κατοχή της ΕΤΑΔ».

- Δεσμευόμαστε με Ρήτρα Ενεχύρου στην κινητή περιουσία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ! (άρθρα 197 επ. συζητούμενου σχεδίου νόμου)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δανειστήκαμε με τους πιο σκληρούς αποικιοκρατικούς όρους των τελευταίων δεκαετιών, καθώς, ο δανεισμός με Ρήτρα Υποθήκης του συνόλου της εθνικής ακίνητης περιουσίας και με Ρήτρα Ενεχύρου του συνόλου της κινητής περιουσίας των Δημοσίων και των ΔΕΚΟ, είναι ο πιο βάρβαρος τρόπος δανεισμού από την εποχή του πρώτου αποικιοκρατικού κύματος! 

Μέσα σε όλα αυτά, η κοροϊδία ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, καθώς, μία κάστα λειτουργεί υπεράνω νόμων, διαδικασιών, και φυσικά υποχρεώσεων απέναντι στο κράτος. Οι καναλάρχες! Είναι μοναδικό φαινόμενο στον πολιτισμένο κόσμο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Φανταστείτε να πας σε οποιαδήποτε Δυτική χώρα, να καταλάβεις παράνομα δημόσια συχνότητα, και το κράτος όχι μόνο να σε αφήσει να λειτουργήσεις, αλλά να μην απαιτεί ούτε ευρώ από αυτή την ασυδοσία!
Τα παράνομα κανάλια λειτουργούν και τζιράρουν δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει βαρύτατο τίμημα για την καταπάτηση δημόσιων συχνοτήτων, όπως ακριβώς θα έκανε και για τον τελευταίο μικροπωλητή που θα έστηνε τον πάγκο του σε δημόσιο χώρο. 

ΕΥΤΥΧΩΣ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ…Ήρθε ο Ομπάμα…Και επιβεβαιώθηκε το ήδη ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ του πόσο ΑΝΤΙ-δημοκρατική χώρα είμαστε, με τη λήψη μέτρων για την ΕΡΗΜΩΣΗ της («ευρωπαϊκής») πρωτεύουσας της Ελλάδος…

Χαλάνδρι 17.11.2016, 
πρΟΤΑση