12 Σεπ 2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτή την περίοδο, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε εξέλιξη μια άγρια επιδρομή ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Στη χώρα μας, τη στιγμή που οι συντάξεις συντρίβονται, τα όρια συνταξιοδότησης τείνουν να ευθυγραμμιστούν με το όριο θνησιμότητας, με εκατομμύρια πολίτες να είναι καταδικασμένοι στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει «φιέστες» που αφορούν στα «κοινωνικά δικαιώματα και την προάσπισή τους»!!!

Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό από τη μία να ψηφίζονται σκληρά μέτρα λιτότητας, η φοροεπιδρομή να θερίζει όλα τα νοικοκυριά, η ανεργία να μαστίζει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, να δρομολογείται η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, να καταργούνται οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, να ξεσπιτώνονται οικογένειες, να αυτοκτονούν απελπισμένοι συνάνθρωποί μας κι απ’ την άλλη να καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Δημόσια διαβούλευση που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κοινωνικές πολιτικές. Ευρωπαϊκή Ένωση και κοινωνικά δικαιώματα είναι, πλέον, έννοιες μη συμβατές.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της και τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το παρόν την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9.00πμ, έξω από τα γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Βασ. Αμαλίας 8), για να δηλώσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας απέναντι στην υποκρισία της Κυβέρνησης, που σύμφωνα με τις επιταγές και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ εμπαίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και βάζει ακόμη μια ταφόπλακα πάνω στον ήδη διαλυμένο κοινωνικό ιστό της.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.