7 Αυγ 2016

Δέσμευση Κουίκ για την ασφαλιστική ενημερότητα Δήμων

Συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, είχε σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Το κυριότερο θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στον Υφυπουργό ήταν αυτό της εφαρμογής του Νόμου 4380/2016 για την έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας στους ΟΤΑ, για δράσεις και έργα από Εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι αυτό το αίτημα που απασχολεί δεκάδες Δήμους σε όλη τη Χώρα, θα έχει μία οριστική απάντηση - διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που έγινε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο κ. Τέρενς Κουίκ είχε συνεργασία για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ, Διονύση Καλαματιανό.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης και με δεδομένο το ότι, ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετωπίζει με τον πλέον μεθοδικό τρόπο το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε για το ζήτημα αυτό μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Γιώργο Πατούλη.

Επίσης, συζήτησαν και το θέμα του νομοσχεδίου για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα, για το οποίο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το σκεπτικό ότι, κάθε ταινία προβάλλει την πατρίδα και τις εξειδικευμένες περιοχές της όπου γίνονται γυρίσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, Σπύρος Σταθούλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Διδασκάλου, η Νομική Σύμβουλος, Εύη Αθανασοπούλου, ο αρμόδιος για τα αδέσποτα και το Περιβάλλον, Μιχάλης Τζωρτζάκης, καθώς και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, Σύλβια Γαλλιροπούλου και Σάντρα Φιλοσόφου.

http://www.epoli.gr/