24 Αυγ 2016

Αθήνα: 100 ευρώ και σε ιδιώτη το νυχτερινό «δάγκωμα» του δήμου από φθινόπωρο

Το ergasianet.gr, σε προηγούμενή του ανάρτηση, είναι δημοσιεύσει σχόλιο του ΜΕΤΑ για τη «φοροεισπρακτική» πολιτική του Δήμου Αθηναίων εις βάρος των πολιτών, με αφορμή το «τσουνάμι» κλήσεων για παράνομη στάθμευση στους… άδειους δρόμους των γειτονιών της πρωτεύουσας εν μέσω θέρους, όπου σχεδόν όλη η πόλη αδειάζει από τους κατοίκους λόγω διακοπών.

Κάνοντας ένα ακόμη ενάντιο βήμα ο Δήμος Αθηναίων κατά τον πολιτών, ετοιμάζεται να τους «δαγκώσει» κανονικά από το φθινόπωρο, καθώς από την πρώτη Σεπτεμβρίου επεκτείνει το ωράριο εφαρμογής της «δαγκάνας»: θα τοποθετούνται πλέον από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, από 7 το απόγευμα, που ισχύει σήμερα.
Τι σημαίνει αυτό σε ευρώ; Ο νυχτερινός παραβάτης δεν θα μπορεί να πληρώνει το πρόστιμο αυθημερόν, καθώς τα ταμεία κλείνουν στις 7 το απόγευμα, έτσι θα επιβαρύνεται και με το κόστος φύλαξης σε ιδιωτικό γκαράζ, το οποίο ανέρχεται στα 100 ευρώ.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, όπως αναφέρει το athina984.gr, ο τμηματάρχης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας Θάνος Τάτσης καλεί την ΕΛΑΣ να εφαρμόσει και αυτή μέσω της Τροχαίας τη συγκεκριμένη επιθετική – εισπρακτική εταιρεία εις βάρος των πολιτών.
Αλλά, όπως έχει σχολιάσει και το ΜΕΤΑ«στην ομαλή λειτουργία των πόλεων, χρειάζονται έργα υποδομής, ελεύθεροι χώροι, καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν δημόσιοι και δημοτικοί χώροι στάθμευσης (μην ξεχνάμε ότι –σύμφωνα με πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα και παρά την κρίση- η Αθήνα παίρνει το “χάλκινο μετάλλιο” στο ακριβό πάρκινγκ), και όχι εισπρακτικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί πιθαναγκασμού των πολιτών».