20 Ιουλ 2016

Μήνυσε Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων επειδή κρέμασαν πανό για το Πολυτεχνείο

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εξελίσσεται στο Δήμο Καλλιθέας καθώς ο αντιδήμαρχος μήνυσε ολόκληρο το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου επειδή τόλμησε να αναρτήσει πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου έξω από το Δημαρχείο.

Μάλιστα όταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό ο αντιδήμαρχος, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, προχώρησε σε ένα βαρύ υβρεολόγιο εναντίον των εργαζομένων.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στις 13 Νοέμβρη του 2014 ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας Γιώργος Παρασκευόπουλος μαζί με τον Τριαντάφυλλο Τζελέπη και άλλα μέλη του συλλόγου τοποθέτησαν πανό στο Δημαρχείο για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου, εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνιση του ο αντιδήμαρχος, αφού διαβάζει προσεκτικά τι γράφει, απαιτεί «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου».

Η απάντηση που παίρνει από τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου είναι ότι στις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ,είναι καθήκον των εργαζομένων και όλων των ενεργών πολιτών να τιμούν όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Παράλληλα οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό που είχαν ήδη αναρτήσει.

Τότε ο αντιδήμαρχος προχώρησε σε ένα υβρεολόγιο «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων μετά από αυτή την λεκτική επίθεση του αντιδημάρχου έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Καλλιθέας την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

Παράλληλα στις 24/11/14 έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε από το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδικάσαν. Ο δήμαρχος κ. Κάρναβος ζήτησε να τελειώσει το θέμα εκεί, αλλά δικαιολόγησε και το συνεργάτη του.

Ο αντιδήμαρχος προχώρησε σε μήνυση σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου για την ανακοίνωση- καταγγελία που έβγαλε ο Σύλλογος.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια, προφανώς βαρύνει συνολικά τη διοίκηση του Δήμου και τον ίδιο το Δήμαρχο αφού ο αντιδήμαρχος είναι μέλος της παράταξης του. Αφού ακόμα και μέχρι σήμερα δεν καταδικάζει την ενέργεια του συνεργάτη του.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου σε νέα του ανακοίνωση επισημαίνει ότι «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας δεν διαπραγματεύεται τη ταξική του δράση, ούτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να τιμάμε όσους πάλεψαν για τα δικαιώματα της τάξης μας και τις ελευθερίες του λαού μας. Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο προσωπικά να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η μήνυση ενάντιά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διώκονται».