20 Ιουλ 2016

Πάτρα: Στο πλευρό Πελετίδη για ακόμα μια φορά οι Δημοτικοί υπάλληλοι

Προκήρυξαν στάση εργασίας την ημέρα δίκης του Δημάρχου
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
Σε στάση εργασίας προχωρά την Τετάρτη 20 Ιουλίοι ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, ημέρα που ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα καθίσει στο "σκαμνί" με την κατηγορία της μη απόδοσης των στοιχείων των εργαζομένων στο πλαίσιο της καταγραφής τους, κατά την διαδικασία της κινητικότητας...

Οι Δημοτικοί υπάλληλοι επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως βρίσκονται στο πλευρό του Δημάρχου, αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο επί της Μαιζώνος και στη συνέχεια πορεία στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων
Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και πάλι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις συναδέλφους μας.
Με αποφασιστικότητα να απαντήσουμε όλοι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς  που συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων υλοποιεί την πολιτική των μνημονίων και  ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων με την στήριξη της ΕΕ για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που βλέπουν στην Τοπική Διοίκηση μεγάλα φιλέτα κερδοφορίας με εργαζόμενους σκλάβους.
H αυταρχικός κατήφορος είναι προϊόν   και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Είμαστε στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία  στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας.
Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου.
ΣΕΙΥΠ ΑΧΑΪΑΣ:
«Σε δίκη σέρνεται ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, με την κατηγορία - επί της ουσίας - της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και του δικαιώματός τους στην εργασία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κομμουνιστής δήμαρχος δεν έδωσε τα ατομικά στοιχεία των εργαζομένων για επανέλεγχο, όπως τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει για να προσληφθούν, «με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου...». Ετσι, δικάζεται, με κλήση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στις 20 Ιούλη 2016.
Ουσιαστικά, ο Κ. Πελετίδης, με την άρνηση να δοθούν τα στοιχεία για επανέλεγχο και μάλιστα σε συνθήκες που κάτι τέτοιο θα σήμαινε διευκόλυνση στο έργο της τότε κυβέρνησης για να προχωρήσει σε 11.000 απολύσεις, μπήκε εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Σημειώνεται πως για όλη τη διαδικασία, που είχε κινηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τα πλαστά πιστοποιητικά και τους επανελέγχους, ο δήμαρχος είχε κληθεί να καταθέσει στον Ανακριτή τον Οκτώβρη του 2014 και είχε τονίσει στο υπόμνημά του πως «είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίες και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ' αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών)».
Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά τα εξής:
«Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι.
Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ηδη έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι δύο. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.
Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014...».
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιείται αυτό που είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός "...το κράτος έχει συνέχεια...". Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η ίδια, αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έχει απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται.
Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται.
Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής Ν. Αχαΐας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κινητοποίηση στήριξης στο Δήμαρχο Κ.Πελετίδη την Τετάρτη 20/07/2016 στις 09:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο Πάτρας.»