5 Ιουλ 2016

Πέτυχε η πρωτοβουλία συλλογής ειδών για φοιτητές

Το Σάββατο 2/7 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, εννέα ακόμη Δήμοι του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, η Μητρόπολη Κηφισιάς και το ραδιόφωνο του Alpha συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου (στα πλαίσια των Προγραμμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας) και συγκέντρωσαν χιλιάδες είδη σπιτιού για τους νέους φοιτητές από την επαρχία.

Το διαμετακομιστικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής στην Αγία Παρασκευή γέμισε από τις προσφορές των πολιτών ενώ το παρών έδωσαν ο Χρ. Καπάταης Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο Γ. Σταθόπουλος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Σ. Ρούσσος Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο Δ. Στεργίου Δήμαρχος Πεντέλης, ο Γ. Θωμάκος Δήμαρχος Κηφισιάς, ο Ξ. Μανιατογιάννης Δήμαρχος Βριλησσίων, ο Τ. Μαυρίδης Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, ο Φ. Τσομπάνογλου Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, η Ε. Χριστούλη Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, η Κ. Βασιλοπούλου και ο Π. Δαμιανός Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και δεκάδες εθελοντές και αλληλέγγυοι, που βοηθούν συστηματικά για την ταξινόμηση, διαλογή και αποθήκευση των ειδών.

Πέρα από την πραγματοποιηθείσα το Σάββατο συγκέντρωση ειδών, το διαμετακομιστικό κέντρο του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Μεσογείων 448, είσοδος από Ευαγγελιστρίας, τηλ. 2132100531) παραμένει ανοικτό τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 15:00 για όποιον θέλει να παραδώσει είδη ενώ σε περίπτωση αδυναμίας λόγω απόστασης ή άλλων λόγων διατίθεται από την Περιφέρειας φορτηγό μεταφοράς των ειδών εντός των ορίων της Αττικής.
Ενδεικτικά, παρατίθενται είδη προς συλλογή για τους νέους φοιτητές: κουζίνα, τηγάνι, κατσαρόλες, πετσέτες, πιατοθήκη, κάδος απορριμμάτων, κούπες, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, πιάτα, καθιστικό, καναπές, τραπεζάκι σαλονιού, βιβλιοθήκη.

http://www.myota.gr/, 4/7/2016