26 Ιουλ 2016

Δήμος Χαλανδρίου: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής ΕΣΠΑ 2016-2017»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Τεχνικής Υπηρεσίας – Προσχολικής Αγωγής -
Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 



Διεύθυνση : Αγ. Γεωργίου 34 και Φιλ. Λίτσα 
Τ.Κ. : 152 34 

25/7/2016

ΘΕΜΑ: «Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής ΕΣΠΑ 2016-2017»

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την εβδομάδα οι αιτήσεις των γονέων για φιλοξενία των παιδιών τους σε δομές φύλαξης προσχολικής αγωγής τόσο στο Χαλάνδρι όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Προς διευκόλυνση όλων των γονέων και με βάση τις πολλές απορίες που υπάρχουν σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας του προγράμματος που σε πολλά σημεία είναι αρκετά διαφοροποιημένο από τις προηγούμενες χρονιές σας ενημερώνουμε ότι:

Κατά παρέκκλιση του νόμου και οι έξι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν φέτος από τις 24/8

Όλη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου από 24/8 εώς και 31/8 οι γονείς που έχουν εντολή τοποθέτησης από την διαδικασία του προγράμματος που θα έχει προηγηθεί, θα μπορούν να βλέπουν τους σταθμούς και να πραγματοποιούν τις εγγραφές τους σε αυτούς σύμφωνα με την επιλογή τους. Οι σταθμοί θα είναι ανοιχτοί μόνο για αυτό τον λόγο. Σκοπός είναι όλες οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ να έχουν ολοκληρωθεί την 1/9.

Ο αριθμός των θέσεων που αφορούν στην συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα δεν έχει μεταβληθεί. Η πλήρωση τους από την εξέλιξη των εγγραφών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις σε κάποιους σταθμούς το προσωπικό των παιδικών σταθμών θα κατευθύνει τους ενδιαφερόμενους γονείς με εντολή τοποθέτησης, σε αυτούς τους σταθμούς.

Από την 1/9 για τα παιδιά αυτά θα ξεκινήσει η διαδικασία προσαρμογής. Η τελική επιλογή των υπολοίπων θέσεων των δημοτικών παιδικών σταθμών θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου όσο συντομότερα γίνεται.

Από 24/8 εώς 1/9 οι σταθμοί θα είναι ανοιχτοί από 8:00πμ εώς 14:00μμ.

Από την διοίκηση των παιδικών σταθμών


Ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ