10 Ιουν 2016

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν 28 παιδικές χαρές.

Μία στις τέσσερις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων οδηγούνται σε οριστικό κλείσιμο! Καμία από τις θεωρητικώς υπάρχουσες 128 δεν έχει πιστοποίηση ασφαλείας και είναι τυπικώς κλειστές, ενώ από όσες δεν έχουν περίφραξη, έχουν απομακρυνθεί όσα παιχνίδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 28 παιδικές χαρές θα βάλουν άμεσα λουκέτο, ενώ την ίδια τύχη μπορεί να έχουν και άλλες αν δεν υπάρξουν άμεσα βελτιωτικά έργα.

Οι κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές, αποτέλεσε και θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβουλίο της Αθήνας. Μάλιστα η κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους όπου θα μπορούσαν δωρεάν να παίζουν τα παιδιά της Αθήνας επιβεβαιώθηκε εμμέσως και από την παράταξη Καμίνη.

Η εγκατάλειψη στις παιδικές χαρές αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα διαχρονικό, εντάθηκε τα τελευταία, αφού τα προβλήματα καθαριότητας, χαλασμένων επικίνδυνων παιχνιδιών, έλλειψης φωτισμού και νερού τις οδηγούν σε ερήμωση από τα παιδιά.

Ομως το πρόβλημα είναι πανελλαδικό. Αν ληφθεί υπόψη ότι λειτουργούν περίπου 10.000 παιδικές χαρές σε όλη τη χώρα και πολλές απαιτούν ολοκληρωτική αντικατάσταση παιγνιδιών, το κόστος θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Προφανώς, η λύση θα μπορούσε να βρεθεί με χαμηλότερο κόστος, εάν και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών αναλάμβανε πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει μια συνολική ανάληψη του έργου από τις Περιφέρειες.