12 Μαΐ 2016

Βάνδαλοι έχουν στοχοποιήσει το Χαλάνδρι

Πολλαπλοί βανδαλισμοί έχουν σημειωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από αγνώστους σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, τσουλήθρα σε παιδική χαρά βρέθηκε χθες σπασμένη, αφού είχε εμφανώς χτυπηθεί με βαρύ αντικείμενο. Προχθές, σε άλλη παιδική χαρά του δήμου που διαθέτει ξύλινα παιχνίδια, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές προσπαθώντας να κόψουν με πριόνι τμήματα.

Αυτές τις ημέρες επρόκειτο να λειτουργήσει για τους δημότες η ανοιχτή πισίνα του δήμου, η οποία έχει ανακαινιστεί, όμως, όταν υπάλληλοι άνοιξαν την εγκατάσταση τη Δευτέρα, διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η περίφραξη είχε παραβιαστεί, ενώ εντός του χώρου της πισίνας κάποιοι είχαν ρίξει σίδερα, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επίσης άγνωστοι ξήλωσαν όλο το δίκτυο θέρμανσης δημοτικού σχολείου που βρισκόταν εκτός του κτιρίου. Αυτή η τελευταία ενέργεια αποδίδεται από τη δημοτική αρχή στο γεγονός ότι οι σωλήνες για τη θέρμανση ήταν από χαλκό, οπότε είχαν οικονομική αξία. Ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κωνσταντίνος Γερολυμάτος αναφέρει στην «Κ» ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτούς τους βανδαλισμούς. «Δεν μπορούμε καν να υποθέσουμε ποιοι είναι ή αν πρόκειται για τα ίδια άτομα», τονίζει. «Είμαστε πάντως σε συνεργασία με την αστυνομία για να δούμε τι θα γίνει». Ωστόσο, είναι προφανές ότι τα περιστατικά δεν ήταν τυχαία και με κάποιον τρόπο είχαν οργανωθεί.

Ο αντιδήμαρχος εξηγεί ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα με ίδια μέσα να φυλάξει τους δημόσιους χώρους σε όλο το Χαλάνδρι. «Διαθέτουμε 27 παιδικές χαρές, πάνω από 50 κοινόχρηστους χώρους, που είναι πρακτικά αδύνατον να φυλαχθούν. Παλαιότερα είχαμε 27 δημοτικούς αστυνομικούς, όμως μετά την επανασύσταση του σώματος επέστρεψαν στον δήμο μόνον τέσσερις. Σκεφτόμαστε διάφορες λύσεις, ειδικά αν συνεχιστούν ανάλογα φαινόμενα, αλλά προς το παρόν πρέπει να επισκευάσουμε τις καταστροφές άμεσα, ειδικά στις παιδικές χαρές. Εχει τοποθετηθεί σήμανση έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται από τα παιδιά και να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα», επισημαίνει.

Εφημερίδα "Η Καθημερινή", 11/5/2016