27 Μαΐ 2016

Δ.Α.Σ. - Ο.Τ.Α.: Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλειου Αττικης

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο 210 9939900 Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com e-mail: syndikatoota@gmail.comΑΘΗΝΑ 12-5-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και την κατακραυγή από εργαζόμενους και δημότες στο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου.
Με απόφαση ντροπή, φωτοτυπία παρόμοιων αποφάσεων που έχουν λάβει μια σειρά από δήμοι του Βόρειου Τομέα, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας που διατήρησε ανέπαφη και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έδωσε στους ιδιώτες το πρώτο κομμάτι της καθαριότητας στο Δήμο.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου προστέθηκε στη λίστα των πρόθυμων δημοτικών αρχών που εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομά της. Πολιτικές που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, σε συνθήκες γαλέρας στους χώρους εργασίας.
Καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών.
Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ) και Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, δεν τους κάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση καταγγελίας της Δημοτικής Αρχής, ενώ συγκάλεσαν ΔΣ μόλις μιάμιση ώρα πριν το δημοτικό συμβούλιο και αρκέστηκαν να ανακοινώσουν την διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, να τον καταδικάσουν στη συνείδησή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους με τον αγώνα τους να αποτρέψουν την εφαρμογή στην πράξη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Να απαιτήσουν μαζικές - ανοιχτές διαδικασίες. Να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, να συντονίσουν τον αγώνα τους, για να είναι αποτελεσματικός, να εμποδίσει τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ