21 Απρ 2016

Οι πρόθυμοι Περιφερειάρχες των μνημονιακών πολιτικών και ο απεργοσπαστικός τους ρόλος

20-4-2016



Οι πρόθυμοι Περιφερειάρχες των μνημονιακών πολιτικών και ο απεργοσπαστικός τους ρόλος

Οι περιφερειάρχες Αττικής και Ηπείρου με πρόφαση τα υπαρκτό πρόβλημα της μη πραγματοποίησης εξετάσεων οδήγησης με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών, ανέλαβαν το ρόλο του πολιορκητικού κριού απέναντι στον συντεταγμένο και καθολικό αγώνα των εργαζομένων που αντιπαλεύουν τις μνημονιακές πολιτικές τις συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως αυτές επιβάλλονται με το πιο αισχρό προσωπείο.

Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν και αφορούν την εξέταση των υποψηφίων οδηγών εντός ωραρίου στις περιφέρειες Αττικής και Ηπείρου έχουν καθαρά απεργοσπαστικό προσανατολισμό, είναι αμφισβητούμενης νομικής υπόστασης και αποτελεσματικότητας, θα οξύνουν περαιτέρω την προβληματική λειτουργία των Δ/νσεων Μεταφορών λόγω της υποστελέχωσης και εντάσσονται στη λογική της εκχώρησης των «παραγωγικών» αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες και τη δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου κράτους που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι περιφερειάρχες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι υπαίτιοι για αυτά που επικαλούνται δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, αλλά οι πολιτικές εξαθλίωσης που οι ίδιοι με θρησκευτική ευλάβεια υπηρετούν. Είναι οι πολιτικές που έχουν εξανεμίσει τους πόρους προς την Αυτοδιοίκηση, έχουν αποψιλώσει τη δημόσια διοίκηση από προσωπικό, έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Καλούμε τους Περιφερειάρχες Αττικής και Ηπείρου να αποσύρουν άμεσα τις απαράδεκτες απεργοσπαστικές τους αποφάσεις. 

Καλούμε την Εν.Π.Ε. να καταδικάσει άμεσα αντίστοιχα φαινόμενα και πρωτοβουλίες και να συνταχθεί επιτέλους με τους αγώνες των εργαζομένων στις Περιφέρειες.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων που είναι εξεταστές υποψηφίων οδηγών να αξιοποιήσουν την απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ περί «απεργίας – αποχής»

Καλούμε την ΟΣΥΑΠΕ να προκηρύξει αποχή από το εξεταστικό έργο των υποψηφίων οδηγών οδήγησης επ΄ αόριστον

Καλούμε την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για την καταβολή της αποζημίωσης των εξεταστών υποψηφίων οδηγών με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016 απεγκλωβίζοντας και τους πολίτες από την ταλαιπωρία που υφίστανται από τις αποφάσεις της. 


Προς:
Περιφερειάρχη Αττικής
Περιφερειάρχη Ηπείρου
Υπουργείο Εσωτερικών
Εν.Π.Ε.

Κοιν.:
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΑΔΕΔΥ
Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι