23 Απρ 2016

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
epikoinonia@keratsini.gr &
213 2074 661, 615
 
Δελτίο Τύπου
Όταν εργαζόμενοι και δημοτική αρχή θέλουν, μπορούν.
Σήμερα μπήκαν στο ταμείο του Δήμου 6.800.000 ευρώ. Χρήματα που τα έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποι της, σε αντίθεση με την COSCO που εκτός από το ότι έχει στα χέρια της πια ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και καρπώνεται κοντά στα 60.000.000 που βρίσκονται στα ταμεία του ΟΛΠ.

Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη του δήμου. Μια νίκη που ήρθε μετά από μια συντονισμένη και καλά μελετημένη προσπάθεια δημοτικής αρχής και εργαζομένων. Σε νομοθέτημα που πέρασε από την Ελληνική Βουλή το Δεκέμβρη και που από δω και πέρα απαλλάσσει την COSCO από την υποχρέωση να πληρώσει ανταποδοτικά τέλη, σε αντίθεση από το φτωχό συμπολίτη μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει αλλιώς θα του κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Η δημοτική αρχή αγωνίστηκε για να μπει η πρόταση ότι αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση δεν αφορά τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναγκάζοντας έτσι τους Κινέζους να πληρώσουν. Η δημοτική αρχή με την απόφαση της να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΟΛΠ προχώρησε με επιθετικό τρόπο τις διεκδικήσεις της αναγκάζοντας τη Διοίκηση του ΟΛΠ να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και να χάσει.
Η δημοτική αρχή εμπιστεύτηκε τους εργαζόμενους του δήμου και έδωσε τη μάχη μαζί τους γιατί πιστεύει βαθιά ότι τις μεγάλες μάχες δεν τις κερδίζουν μόνο τα δικηγορικά γραφεία και οι συνεργάτες, αλλά μπορούν να τις κερδίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου όταν στηριχτούν. Αυτές οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής δεν θα είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα αν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου δεν πάλευαν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα και αν η νομική υπηρεσία του Δήμου δεν αξιοποιούσε με επιστημονικό τρόπο τα στοιχεία που είχε στα χέρια της για να συντάξει μια απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη που οδήγησε σε ήττα τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που υπερασπίζονταν τα συμφέροντα της COSCO .Τους ευχαριστούμε.
Από δω και πέρα με τον ίδιο τρόπο δημοτική αρχή και εργαζόμενοι θα στραφούν και απέναντι στους άλλους «παντοδύναμους» ιδιώτες που πληγώνουν την πόλη με τις δραστηριότητες τους, χωρίς να αποδίδουν σε αυτήν όσα της οφείλουν.  
Χρήστος Βρεττάκος
Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας