17 Μαρ 2016

Δήμος Χαλανδρίου: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το ασφαλιστικό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αλλαγές που προτείνονται από την κυβέρνηση και τους δανειστές για το ασφαλιστικό οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία την ελληνική κοινωνία που υποφέρει εδώ και χρόνια τα πάνδεινα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Τα μέτρα που προωθούνται δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά, ακριβώς γιατί οδηγούν τους συνταξιούχους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και θίγουν βασικές ανάγκες τους.

Χρειαζόμαστε ένα δημόσιο καθολικό σύστημα ασφάλισης με κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα, που θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε.

Οι αναγκαίες πολιτικές αλλαγές σε σχέση με την ασφάλιση, πρέπει να έχουν ως γνώμονα την πλήρη διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας, την καταβολή συντάξεων, με τις οποίες να μπορούμε να ζήσουμε. Τη δίκαιη κατανομή των πόρων, χωρίς μεγάλη ψαλίδα μεταξύ μικρότερης και μεγαλύτερης σύνταξης.

Επίσης, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν μέτρα καταπολέμησης αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, αντιμετώπιση ανεργίας, ενίσχυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και σταδιακής αποκατάστασης των λεηλατηθέντων από τις κυβερνήσεις, τράπεζες και εργοδοσία, αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί ρεαλιστική πρόταση, αλλά άρνηση της πραγματικότητας των πολλών. Έτσι είναι ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

Η δύναμη των κοινωνικών αγώνων παίζει καθοριστικό ρόλο στις κοινωνικές εξελίξεις και αυτό που έχει σημασία, είναι οι οπισθοχωρήσεις να γίνονται εφαλτήρια για νέες μεγάλες νίκες.

Η θέληση, το θάρρος, η οργάνωση και η συνολική δράση όσων καταπιεζόμαστε από τη σημερινή κατάσταση, είναι αυτά που χρειάζονται για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας.

Απέναντι στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ήδη αναπτυχθεί μία μεγάλη συσπείρωση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Η κοινωνία δεν αντέχει πλέον τη συνεχιζόμενη λιτότητα και εξαθλίωση και βρίσκεται σε αναβρασμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, αγροτών, συνταξιούχων και των νέων της χώρας μας και καλεί τους δημότες του Χαλανδρίου να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει για ψήφιση στου Βουλή και να ξεκινήσει τον διάλογο από μηδενική βάση με τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας μας.