16 Μαρ 2016

Αποστολές φαρμάκων από το Φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Το Φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου  λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2015 και στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης, διοργανώνει αποστολές φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε δομή και φορέα που τα χρειάζεται, για την κάλυψη απόρων, ανασφαλίστων  αλλά και ασφαλισμένων που τα έχουν ανάγκη καθώς και για την κάλυψη μεταναστών και προσφύγων, χωρίς καμία διάκριση.

Η δυνατότητα που μας δίνεται να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες οφείλεται στη γενναιόδωρη προσφορά των συμπολιτών μας, καθώς την προσπάθειά μας έχουν αγκαλιάσει τα φαρμακεία της πόλης, σύλλογοι  και φορείς της πόλης, αλλά και πολλοί πολίτες,  που συμμετέχουν στις δράσεις συλλογής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Ακόμη, αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά Κοινωνικών ιατρείων από όλη την Ελλάδα, που πρόσφεραν φάρμακα για τους ασθενείς του ιατρείου μας  αλλά και ομάδων αλληλεγγύης από το εξωτερικό.

Οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης  ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά όλο τον κόσμο που μας στηρίζει και ενημερώνουμε ότι παραλαμβάνουμε φάρμακα κατά τις ώρες λειτουργίας του Ιατρείου, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή 5-8μμ και Σάββατο  11 πμ έως 1μμ, Αισχύλου 28, απέναντι από τη ΔΟΥ Χαλανδρίου.

Αναλυτικά οι Αποστολές Φαρμάκων στο διάστημα  από Νοέμβρη 2015 έως 10 Φλεβάρη 2016

Στο διάστημα αυτό, το  Φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου προέβη συνολικά σε 28 αποστολές φορτίων φαρμάκων σε δομές αλληλεγγύης που ενεργοποιούνται στον τομέα της περίθαλψης. Οι περισσότερες αποστολές γίνονται μετά από σχετικό αίτημα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από κάθε ενδιαφερόμενη δομή για αμοιβαία συνδρομή στην κάλυψη συγκεκριμένων ελλείψεων και η αντιμετώπιση των αναγκών τους μπορούμε να πούμε ότι είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό άμεση. Με τις αποστολές αυτές, που συνήθως αφορούν σε πλήθος φαρμάκων, το  Φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου Χαλανδρίου έχει πετύχει να αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό φάρμακα, που διαθέτει.

Η πλειονότητα των αποστολών (14) αφορούσε σε κάλυψη αναγκών των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων: Καλαμάτα (2), Κιλκίς (3), Βύρωνας (4), Πειραιάς (3), Σαλαμίνα (1), Ν.Σμύρνη (1). Δυο (2) αποστολές έγιναν στο Δημόσιο Νοσοκομείο ΕΕΣ (Ερυθρός Σταυρός) και πέντε (5) στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, ενώ φάρμακα εστάλησαν στη δομή Βαβέλ [ Κέντρο ημέρας] (1), στο Σωματείο Φίλων των Ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες  (1), στην Κατάληψη Στέγασης Προφύγων Νοταρά  (2), στην Ειδομένη (1), στον Καταυλισμό Ελληνικού (1) και στην Πύλη1 του Πειραιά (2). Οι αποστολές σε Κιλκίς, Ειδομένη, Ελληνικό, Κατάληψη Στέγασης Προσφύγων Νοταρά και Πύλη 1 του Πειραιά (συνολικά 6) έγιναν αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών προσφύγων. Αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα εκδήλωσε και το Γ.Ν. Καλύμνου λόγω της αιφνίδιας άφιξης προσφύγων κατά τους τελευταίους μήνες, οπότε οι αποστολές απέβλεπαν στην κάλυψη αναγκών τόσο των μονίμων κατοίκων αλλά και των νεοαφιχθέντων προσφύγων.

Παραλαβή φαρμάκων από το Φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου
 
Το Φαρμακείο του ιατρείου μας στο διάστημα αυτό παρέλαβε φαρμακευτικά σκευάσματα από τα ΚΙΦΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣΒΥΡΩΝΑΙΛΙΟΥ και ΑΡΤΑΣ προκειμένου να καλύψει ανάγκες συγκεκριμένων ασθενών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, μετά από γνωστοποίηση στη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των ΚΙΦΑ ( Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία Αλληλεγγύης) και των αντίστοιχων δομών, των σχετικών ελλείψεων που αντιμετώπιζε.