17 Μαρ 2016

Καταδικάζουμε την χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης του δήμου μας


Η Δημοτική Παράταξη Συνεργασία για τις 8Προτάσεις καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια και αδικαιολόγητη επίθεση – χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης του δήμου μας, όχι μόνο γιατί κάθε μορφή βίας, χειροδικίας ή αυτοδικίας, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη, αλλά και διότι είναι άκρως στρεβλή, η ενοχοποίηση κάθε δημόσιου υπάλληλου προσωπικά και η μετατροπή του σε εκπρόσωπο του δυσλειτουργικού δημόσιου τομέα.

Τονίζουμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για τον υδροκεφαλισμό και την δυσλειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, ανήκει σε ένα μακρόβιο πολιτικό σύστημα που φτιάχνει πελατειακούς στρατούς και μηχανισμούς αναπαραγωγής της εξουσίας στα μέτρα του, σε συνεργασία με έναν κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα και έναν συντεχνιακό, κακώς νοούμενο συνδικαλισμό.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ως κοινωνικό σώμα, απαλλοτρίωσαν συλλογικά το δικαίωμα να ελέγχουν το προϊόν της εργασίας τους και να αξιολογούνται προσωπικά για τις επιδόσεις τους. Αποδέχτηκαν την ταύτισή τους με το κομματικό κράτος καθώς και την προστασία και την κυριαρχία των επίορκων. Διαμόρφωσαν συνείδηση εργαλείων της εξουσίας και αδρανοποίησαν τα αντανακλαστικά τους ως πολίτες με το πέρασμα των χρόνων.

Με τα δεδομένα αυτά είναι εντελώς λάθος να αποδίδουμε προσωπικές ευθύνες σε δημόσιους υπαλλήλους για την απόδοσή τους, την ποιότητα της δουλειάς τους και τη αποτελεσματικότητά τους, αφού λειτουργούν σε ένα καθεστώς που δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα πρωτοβουλίας, αυτενέργειας και διαρθρωτικής επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης και ο οποιοσδήποτε ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί με κριτήρια, τα αποκλειστικά συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Ταυτόσημη με την προσωπική ενοχοποίηση των δημόσιων λειτουργών για τις επιδόσεις της δημόσιας διοίκησης, είναι και η απαξίωση του κράτους και των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, που δικαιωματικά πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες, προκειμένου να ενισχυθεί ο κρατικοδίαιτος διεφθαρμένος ιδιωτικός τομέας, που κρατά στενούς δεσμούς με τις πολιτικές ηγεσίες, έτσι ώστε και οι δύο σε συνεργασία, να απομυζούν το φορολογικό προϊόν των πολιτών.

Ειδικά ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διαθέτει κατά κοινή διαπίστωση ένα αξιολογότατο στελεχικό δυναμικό εργαζομένων και είναι άδικο και ατελέσφορο, αυτό να αποτελεί τον κυματοθραύστη της κοινωνικής αγανάκτησης για τις αδυναμίες και τις ανικανότητες, τόσο του νομικού πλαισίου, όσο και της πολιτικής ηγεσίας που καθορίζουν και οργανώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις επιδόσεις τους.

Η βία και ο κάθε είδους κοινωνικός αυτοματισμός που αποδίδουν ευθύνες στην έννοια της δημόσιας διοίκησης ή στους δημόσιους υπαλλήλους, δεν οδηγεί πουθενά αλλού, παρά στην εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων εκείνων που θέλουν να χρησιμοποιούν το δημόσιο τομέα ως εργαλείο τους, εις βάρος των πολιτών που το πληρώνουν πολύ ακριβά, λαμβάνοντας συνεχώς ελαχιστοποιημένες υπηρεσίες.

Καλό είναι λοιπόν να βλέπουμε τη φάκα και να χτυπάμε το γαϊδούρι και όχι το σαμάρι.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ