22 Μαρ 2016

Παιδικοί σταθμοί: Ξεκινά διαδικασία εκταμίευσης 53 εκ.ευρώ

Ξεκίνησε με επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή η διαδικασία για την εκταμίευση ποσού 53.000.000 ευρώ που είναι η εθνική συμμετοχή στο πρόγραμμα για τη φιλοξενία 100.000 βρεφών και νηπίων σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα στην τρέχουσα περίοδο (2015-2016).

Το πρόγραμμα αυτό αντιμετωπίζει φέτος σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές του όπως αναφέραμε και σε παλαιότερη δημοσίευσή μας. Λόγω αυτών των καθυστερήσεων, χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση ενώ και οι δήμοι αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Αντίστοιχα είναι και τα παράπονα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Οι καθυστερήσεις δεν αφορούν μόνο την εκταμίευση κονδυλίων από εθνικούς πόρους αλλά και εκείνων από ευρωπαϊκά ταμεία που είναι περίπου 130 εκ.ευρώ.

Με το έγγραφο που στέλνει ο υπουργός Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ξεκινά η διαδικασία για την κάλυψη της χρηματοδότησης του έργου από εθνικούς πόρους ώστε “να υλοποιηθεί η δράση στο σύνολό της”.

Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ