17 Μαρ 2016

Λαμία: Απάτη σε βάρος του Δήμου - Τρύπα 1,5 εκατ. ευρώ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Που πήγαν τα λεφτά που χάθηκαν στο δρόμο;
Έκθεση καταπέλτης για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή - Η "μαύρη τρύπα" αγγίζει το 1.5 εκατ. ευρώ! - Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες - Ενημερώνει τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συναντήσαμε το Νίκο Σταυρογιάννη στη συνέντευξη τύπου για το ράλι Ακρόπολις και τον ρωτήσαμε για την "τρύπα" στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.  Ο Δήμαρχος απέφυγε να μιλήσει επί της ουσίας και να δώσει περισσότερα στοιχεία, ωστόσο επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, αφού έκανε λόγο για μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.
«Υπάρχει πρόβλημα δεν θέλω να σας τίποτα πω περισσότερο. Πρέπει να προσεγγίζουμε πάντοτε με τη δέουσα σοβαρότητα, τα πολύ μεγάλα αυτά προβλήματα...», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων.
Δείτε το βίντεο:
Τι λέει το ρεπορτάζ του LamiaReport.
Οι πληροφορίες που είχαμε για "μαύρη τρύπα" στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, δυστυχώς επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο και όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ντόμινο αποκαλύψεων, που θα σοκάρουν την τοπική κοινωνία.
Μάλιστα το ρεπορτάζ  λέει ότι η Έκθεση, που καίει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι του Ορκωτού Λογιστή που είχε βάλει ο ίδιος ο Γιώργος Κοτρωνιάς, για να ελέγχει τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ τα προηγούμενα χρόνια.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έβαλε τον Ορκωτό Λογιστή, να ελέγχει τάχα τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ, δεν του επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και βιβλία.
Τώρα που έγινε ένας πρώτος και γρήγορος έλεγχος διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα, που έδινε ο Δήμος για επιχορήγηση τα προηγούμενα χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ, δεν έφταναν όλα στο ταμείο, αλλά κάποια σημαντικά ποσά εξαφανίστηκαν στο "δρόμο".
Από το 2003 έως το 2013 έκαναν φτερά, περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ για κάποιες χρονιές δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία, αφού έχουν εξαφανιστεί τα παραστατικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ θα έπρεπε τα χρήματα της επιχορήγησης από το Δήμο να μπαίνουν σε τραπεζικό λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ, κάποιοι για να δυσκολέψουν τον έλεγχο, ένα μέρος το κατέθεταν, άλλο το έδιναν σε επιταγές και κάποια μεγάλα ποσά τα "έδιναν" σε μετρητά!!!
Με απλά λόγια η Έκθεση κάνει λόγο για καραμπινάτη απάτη κατ΄ εξακολούθηση, κατά του Δήμου Λαμιέων και του ΔΗΠΕΘΕ, με δομημένο τρόπο, έτσι ώστε να εξαπατήσουν τους ελεγκτές για να μην μπορούν να ελέγξουν τις προηγούμενες χρήσεις.
Οι επιχορηγήσεις αυτές από το Δήμο Λαμιέων προς το ΔΗΠΕΘΕ ήταν χρήματα των δημοτών και σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξαν χρονιές που έφτασαν και το 1.500.000 ευρώ, πόσο υπερβολικό για τα δεδομένα ενός Περιφερειακού Θεάτρου, όπως το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ταυτόχρονα μπορει να υπήρχαν και άλλες χρηματοδοτήσεις από το Υπουργειο Πολιτισμου, από την ΤΕΔΚ ή άλλους φορείς.
Ακόμα δεν έχει γίνει πλήρης Οικονομικός και Διαχειριστικός έλεγχος, πράγμα που σημαίνει ότι η τρύπα δεν κλείνει εδώ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Εισαγγελέας Λαμίας θα έχει πολλή δουλειά.
Ένα άλλο μεγάλο και σοβαρό θέμα, που αποτελεί από μόνο του τεράστιο σκάνδαλο,είναι οι προσλήψεις που έγιναν μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ τα προηγούμενα χρόνια, και είναι απορίας άξιον πως δεν έχει ακόμη παρέμβει αυτεπάγγελτα κάποιος Εισαγγελέας.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι και κάποιοι άλλοι φάκελοι είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, όπως το θέμα της υπερβολικής κατανάλωσης πετρελαίου από το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο ερευνά το ΣΔΟΕ και οι Εισαγγελικές Αρχές.