15 Φεβ 2016

«Όχι» στη δημιουργία hotspot από τον δήμαρχο Ναυπλίου

«Να μην λογαριάζουν σε οτιδήποτε χωρίς τον ξενοδόχο»

Αντίθετος στη δημιουργία hotspot στην περιοχή του δήμου Ναυπλιέων δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κωστούρος, με αφορμή δημοσιεύματα και φήμες των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Κωστούρος ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμείς αγωνιζόμαστε ο δήμος Ναυπλιέων, οι κάτοικοι γενικότερα αγωνιζόμαστε εδώ και καιρό, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον κοινωνικό και οικονομικό, που είναι αυτή η τρομερή κρίση που μαστίζει τη χώρα, για να γίνει ο δήμος μας hotspot ανάπτυξης, προόδου, ποιότητας ζωής, τουρισμού, εμπορικότητας, οικονομικής ανάκαμψης. Αυτά είναι τα hotspots που έχουμε στο μυαλό μας». «Ο τόπος μας αυτά τα hotspots περιλαμβάνει. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω» τόνισε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Εμείς εδώ είμαστε οι "ξενοδόχοι", έτσι αισθανόμαστε, είναι και τουριστικό το μέρος και ποτέ να μην λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, σε οτιδήποτε». «Ο κόσμος εδώ έχει τον πρώτο λόγο. Εγώ συμβουλεύω όλους, ζητώ να συμβουλεύουν και μένα αν δείξω ποτέ τέτοια σημάδια, να μην απομακρυνθούν ποτέ από τον κόσμο, από την κοινωνία. Από κει και πέρα, ξέρουμε καλά να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών μας και γι' αυτό έχουμε κληθεί και επιλεγεί για τη συγκεκριμένη πενταετία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κωστούρος ρωτήθηκε και για τη συνάντηση που είχε προχθές με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ως μέλος της επιτροπής του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σημείωσε ότι δεν υπάρχει νεότερο γι' αυτό το ζήτημα, όπου οι δήμοι της Πελοποννήσου ζητούν να αναλάβουν οι ίδιοι την ολοκληρωμένη διαχείριση. Επανέλαβε, δε, αυτό που είχε δηλώσει προ ημερών και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Ηλίας Ανδρικόπουλος, ότι έχει προκηρυχθεί η μελέτη για αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας, ενώ επεσήμανε ότι και η ΣΔΙΤ δεν έχει τελειώσει.

Τέλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου ανέφερε ότι την προσεχή Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οι περιβαλλοντικοί όροι του τοπικού σχεδίου προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, του Ναυπλίου και του Άργους, υπογραμμίζοντας πως για να γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουν οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της Αργολίδας θα πρέπει να συνταχθεί νέα μελέτη, διότι αυτή που θα συζητηθεί τη Δευτέρα είναι με βάση τον ΠΕΣΔΑ που οδεύει προς αναθεώρηση και δεν προβλέπει ολοκληρωμένη διαχείριση.