24 Φεβ 2016

Από τον Οκτώβριο απλήρωτοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αμαρουσίου

«Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο παραμένουν οι εργαζόμενοι του εργολάβου που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου δεν λένε κουβέντα. Ο αντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου.

Και σημειώνει:

«Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αμαρουσίου, όπου μέχρι και πέρυσι τον Ιούλιο δούλευαν μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και μεταπήδησαν στον εργολάβο παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι με το πρόσχημα ότι φταίει ο επίτροπος που δεν έχει θεωρήσει τα σχετικά εντάλματα.

Και αντί η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του Νομικού Προσώπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλώνουν ότι φταίει η Διοίκηση του Σωματείου διότι εναντιώθηκε και εναντιώνεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτός είναι ο επιχειρηματικός «παράδεισος» που μας ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με τη πλειοψηφία των δημάρχων που έχουν ως θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτήν την ανάπτυξη ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτό το σύστημα προπαγανδίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συνδικαλιστής Δήμαρχος Αμαρουσίου, που από τη μία στα κανάλια υπερασπίζεται υποτίθεται τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά την ίδια στιγμή αφήνει απλήρωτους και ανασφάλιστους τους υπαλλήλους του Δήμου του.

Συνάδελφοι/σσες, ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, βρίσκεται στην ίδια μεριά. Και οι δυο τους παλεύουν για το πώς θα αφαιμάξουν όσα περισσότερα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων μπορούν προκειμένου να διασώσουν, ή ακόμα και να αυξήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτούς υπηρετούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτούς υπηρετούν και σήμερα.

Από τη μεριά μας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Αρκετά πληρώσαμε. Αρκετά ματώσαμε. Αν εμείς δεν ξεσηκωθούμε, εάν εμείς δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αρκεί τα κλειδιά της οικονομίας να τα έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσει σήμερα στην καταβολή των δεδουλευμένων. Τους δηλώνουμε ότι από τη μεριά μας θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ ούτε από το μισθό τους ούτε από την ασφάλισή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους τώρα να συνταχθούν με το Σωματείο και να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους με όλους τους τρόπους».

http://www.aftodioikisi.gr/, 23/2/2016