20 Φεβ 2016

Δήμος Ζακύνθου: Έγινε χαμός και πάλι | Εξαγριωμένοι κάτοικοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κανείς δεν περίμενε την τροπή που θα έπαιρνε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Εκείνο που τη χαρακτήρισε για άλλη μια φορά ήταν ο χαμός καθώς τα προβλήματα με τα σκουπίδια έθεσαν εκτός ελέγχου την κατάσταση. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι των Αμπελοκήπων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση άκουσαν την ανάπτυξη του Σχεδίου, από το μελετητή, Γιάννη Φραντζή, ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τη Αντιπολίτευσης άρχισαν να εντοπίζουν τα κενά στην υλοποίηση, διαβάζοντας συγκεκριμένα σημεία του Σχεδίου.


Η ένταση άρχισε να εμφανίζεται όταν οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι στο Σχέδιο δεν αναγράφεται πουθενά πως η εγκατάσταση που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο θα είναι στεγασμένη, αναφορά που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Ζάκυνθο», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων, Αντώνης Αντίοχος πρόσθεσε ότι η έλλειψη αυτή είναι ουσιώδης και σοβαρή. Οι κάτοικοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους φωνάζοντας πως τέτοιο Σχέδιο δεν θα περάσει και πως δεν θα επιτρέψουν να εγκατασταθεί ένα «τερατούργημα» στην περιοχή τους.


Κινήθηκαν προς το προεδρείο, οι εκκλήσεις του οποίου για ψυχραιμία έπεσαν στο κενό, η ένταση ενισχύθηκε και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τους εξαγριωμένους κατοίκους να κινούνται απειλητικά προς το προεδρείο, για να συγκρατηθούν. Ο χαμός που επακολούθησε ήταν άνευ προηγουμένου για να επαναληφθεί ωστόσο αργότερα, αυτή τη φορά εναντίον του επικεφαλής της «Ζακυνθινής Αναγέννησης», Αντώνη Κασσιμάτη, με υβριστικότατους χαρακτηρισμούς και πολύ πιο απειλητικές διαθέσεις. Για την ιστορία, η απόφαση για την έγκριση του Σχεδίου αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, καθώς κρίθηκε ομόφωνα πως το Σχέδιο δεν βασίζεται σε εμπεριστατωμένη μελέτη, εμφανίζει κενά, ασάφειες και παραλείψεις.