1 Φεβ 2016

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα

Στις 11 Φλεβάρη 2016, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων θα αναβιώσουν οι ημέρες της αστυνομικής βίας της 10ης Ιουλίου του 2014, όταν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών τα ΜΑΤ έκαναν ακόμα μία επίθεση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου, που διαμαρτύρονταν για την έλευση της τρόικας.
Από την επίθεση των ΜΑΤ, τραυματίστηκαν σοβαρά οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα. Οι συνέπειες της αστυνομικής βίας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες είναι η συνδέλφισσα Βάσω Γκόβα για μεγάλο διάστημα να υποφέρει από ανυπόφορους πόνους στα πλευρά και δύσπνοια, ενώ η Ευαγγελία Αλεξάκη έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό της είναι αδύνατο να εργαστεί και χρειάζεται να χειρουργηθεί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΜΑΤατζής που τις χτύπησε τις μήνυσε κιόλας για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι καθαρίστριες παράλληλα μηνύουν τον ίδιο, ζητώντας την τιμωρία του για την βάρβαρη καταστολή εναντίον τους που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν σωματικά αλλά και ψυχολογικά.
Στην προηγούμενη δίκη που αναβλήθηκε, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών των ΜΑΤ δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας στους αλληλέγγυους στο χώρο των δικαστηρίων.
Το ΜΕΤΑ συνυπογράφει το κείμενο της «Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών», εκφράζει για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του στις καθαρίστριες που δικάζονται και καλεί όλα τα σωματεία να εκφράσουν τη στήριξη τους με ψηφίσματα αλληλεγγύης και με την παρουσία τους στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης. Ζητεί:
  • Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Την παραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και τη Βάσω Γκόβα.
Ο αγώνας των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, όπως επίσης και άλλων αγωνιζόμενων ομάδων, όπως των σχολικών φυλάκων, των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά το πραξικοπηματικό μαύρο, αλλά και σήμερα, όπως αυτό των πενταμηνιτών, των εργαζομένων στην Coca Coca, των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας κλπ., για το δικαίωμα στη δουλειά παραμένει επίκαιρος: ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και του λαού, καθώς και όλων όσοι τις εφαρμόζουν συνεχίζεται.
Τα μνημόνια διογκώνουν όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση αλλά και την κρατική καταστολή. Για αυτό, απέναντι στη βία της εξουσίας και των μνημονίων, απαντάμε με δυναμικούς, ενωτικούς παλλαϊκούς αγώνες.
Όλες και όλοι στα δικαστήρια στις 11 Φλεβάρη
την ημέρα εκδίκασης της δίκης των Αλεξάκη και Γκόβα

Όλες και όλοι στα παλλαϊκά συλλαλητήρια
κατά του νέου ασφαλιστικού στις 4 Φλεβάρη
Αθήνα: πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11πμ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ»

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΕΔΩ το σχέδιο σχετικού ψηφίσματος.