8 Φεβ 2016

«Ξηλώνει ο Δήμος Ιεράπετρας τις παιδικές χαρές, γιατί τα νήπια δεν ψηφίζουν»

Έντονες διαμαρτυρίες κατά της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας εκφράζει, μέσω ενυπόγραφης «επιστολής – ρεπορτάζ» του στην aftodioikisi.gr, e-αναγνώστης της ιστοσελίδας μας. Όπως ενημερώνει ο Μανώλης Λουτσέτης, ο Δήμος της πόλης ξήλωσε τη παιδική χαρά του Δημοτικού Διαμερίσματος της Γρα Λυγιάς, που ήταν σε νοικιασμένο οικόπεδο, χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων.

«Και ενώ στη Γρα Λυγιά υπάρχει μεγάλο οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο, ο Δήμος αδιαφορεί παντελώς. Ξέρετε τα νήπια δεν ψηφίζουν», σχολιάζει δηκτικά ο κ. Λουτσέτης και προβλέπει ότι «σειρά έχουν τώρα τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ιεράπετρας». 

«Κύριοι της Αυτοδιοίκησης, Μας δουλεύουν όλους …..!! Δεν ισχύει η δικαιολογία ότι τις κλείνουν τις παιδικές χαρές λόγω ιδιοκτησιακού καθεστώς… Ο κ. Υπουργός στην εγκύκλιο του είναι σαφής….»

Περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω, στην σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα επιστολή:


Αξιότιμοι κύριοι της Αυτοδιοίκησης

Από το 2009 η Πολιτεία με νόμους και εγκυκλίους προσπαθεί να βάλει μια τάξη στις παιδικές χαρές που υπάρχουν στους Δήμους και όχι μόνο.

Επειδή τα χρόνια περνούσαν και οι Άρχοντες του κάθε τόπου δεν έδιναν πολύ σημασία στο θέμα, αναγκάστηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί να σκληρύνουν τη στάση των και εξέδωσαν νέες εγκυκλίους για να πιέσουν έτσι τους Δήμους να τακτοποιήσουν τις παιδικές χαρές ώστε να μην είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

Κανείς όμως Υπουργός δεν μερίμνησε να δώσει χρήματα στους Δήμους για να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Έτσι πέρασαν τα χρόνια, δεν έκαναν τίποτα και τώρα άρχισαν το ξήλωμα.

Πολλές παιδικές χαρές ήταν και είναι σε οικόπεδα που δεν ανήκουν στο Δήμο. Με αυτή την αιτιολογία ο Δήμος Ιεράπετρας ξήλωσε τη παιδική χαρά του Δημοτικού Διαμερίσματος της Γρα Λυγιάς, που ήταν σε νοικιασμένο οικόπεδο, χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων.

Και ενώ στη Γρα Λυγιά υπάρχει μεγάλο οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο, ο Δήμος αδιαφορεί παντελώς. Ξέρετε τα νήπια δεν ψηφίζουν. 

Σειρά έχουν τώρα τα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ιεράπετρας. 

Κύριοι της Αυτοδιοίκησης, Μας δουλεύουν όλους …..!! Δεν ισχύει η δικαιολογία ότι τις κλείνουν τις παιδικές χαρές λόγω ιδιοκτησιακού καθεστώς…Ο κ. Υπουργός στην εγκύκλιο του είναι σαφής….

ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ. .

Ο κ. Υπουργός στην εγκύκλιο του λέει συγκεκριμένα<<< Το Υπουργείο δίνει πρωτεύοντα ρόλο στην ασφάλεια των παιγνιδιών που είναι στις παιδικές χαρές. Βαρύνουσα σημασία έχει για το Υπουργείο αν μια παιδική χαρά είναι ασφαλής ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ >> ……..

Σας επισυνάπτω τη σχετική νομοθεσία*, και παρακαλώ κάντε κάτι για να σταματήσουν οι Δήμοι να ερμηνεύουν τις Υπουργικές Εγκυκλίους όπως τους βολεύει.

Με εκτίμηση
Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου
Σμήναρχος Ε.Α. 
Γρα Λυγιά, Ιεράπετρας
6-2-2016

*Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με ημερομηνία 22/05/2015 ΕΔΩ

Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με ημερομηνία 07/08/2014 ΕΔΩ

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες:


http://www.aftodioikisi.gr/, 6/2/2016