14 Φεβ 2016

Αιγάλεω: Καταγγελία ότι ο δήμαρχος διέλυσε την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Χωρίς βιβλία έχει αφήσει η δημοτική αρχή του Αιγάλεω την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της πόλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος.

Σε επιστολή του στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. «Απόλλων» Δυτικής Αττικής αφού κάνει μία σύγκριση με την βιβλιοθήκη της Βέροιας, χαρακτηρίζοντάς την «έργο πνοής» αφού είναι από τις πιο σύγχρονες της Ευρώπης, στη συνέχεια σημειώνει για την Ανταλλακτική βιβλιοθήκη του δήμου Αιγάλεω πως «ένα καινοτόμο πρωτοπόρο πρόγραμμα, αφέθηκε να διαλύσει μέσα σε λιγότερο από λίγες εβδομάδες, ενώ η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης, χωρίς την ευθύνη των φιλότιμων εργαζομένων, χωρίς όραμα, δεν παραδειγματίστηκε με την αντίστοιχη της Βέροιας…Ένα ακόμα κατόρθωμα της κατά τα άλλα “τεχνοκρατικής” Δημοτικής Αρχής του επαΐοντα Δημήτρη Μπίρμπα».

Στη συνέχεια εκφράζει τα συναισθήματά του και σημειώνει ότι «μόνο μελαγχολία μπορεί κανείς να νοιώσει, όταν διαβάζει, μαθαίνει, ενημερώνεται για τις επιδόσεις, τα οράματα, τις πράξεις και τα πραγματικά σπουδαία επιτεύγματα άλλων Δήμων της πατρίδας μας».

Παράλληλα, ο κ. Σάμιος χαρακτηρίζει «μίζερη, μονότονη, κάκιστη διαχείριση όλων των δημοτικών πραγμάτων (ΚΑΙ) από την υποτιθέμενη “τεχνοκρατική” και γνώστρια, “έμπειρη” Διοίκηση του Δημήτρη Μπίρμπα και των συνεργατών του…».

Ενώ κλείνοντας αναφέρει πως «η μελαγχολία γίνεται μεγαλύτερη, όταν κανείς βλέπει ότι ακόμα και τα καινοτόμα – πρωτοπόρα προγράμματα -από τα ελάχιστα της παρούσας Διοίκησης- όπως το πρόγραμμα της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης που εγκαινιάστηκε και παρουσιάστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά, αφού αφέθηκε να ρημάξει, χωρίς προνοητικότητα, ασφαλιστικές δικλείδες και ειδική διαδικασία για την ανταλλαγή των βιβλίων».

http://www.aftodioikisi.gr/, 12/2/2016