22 Ιαν 2016

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης: Αποχή τις Κυριακές και αργίες των εργαζομένων στην καθαριότητα

Θεσσαλονίκη, 21-1-2016.
Αρ.Πρωτ: 2614

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ 
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Δ.Θ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. τόνισε για ακόμη μια φορά ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να μένουν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες απλήρωτοι για την εργασία τους τις εξαιρέσιμες μέρες και κατά τις νυχτερινές ώρες και απαίτησε την άμεση πληρωμή, όσων πραγματικά εργάζονται Κυριακές –αργίες και νύχτα.
Ο Αντιδήμαρχος αναγνώρισε ότι η ευθύνη είναι συνολική και βαραίνει την Επίτροπο,τη Διοίκηση και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης, τόνισε ότι γίνονται κινήσεις για την άμεση πληρωμή και υποσχέθηκε ότι το 2016, δε θα υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν και τα εξής: 

Tα εξαιρέσιμα του Φεβρουαρίου 2015 για μονίμους και αορίστου χρόνου απορρίφθηκαν ως παράνομα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ίδιο λογικά θα ισχύσει και για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2015.Αυτούς τους τρεις μήνες, μας είπε, ότι έχουν την πρόθεση να τους δώσουν σε ρεπό. 
Για το πρώτο 15μερο του Δεκεμβρίου 2015, τα εξαιρέσιμα και τα νυχτερινά για όλους τους συναδέλφους που έχουν πάρει παράταση σύμβασης, χάθηκαν ! Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους νέους συμβασιούχους, για αυτόν τον μήνα. Ο λόγος είναι ότι δεν βγήκε απόφαση Δημάρχου για τον συγκεκριμένο μήνα ( Δεκέμβριο)! 
Από 1 Ιανουαρίου 2016 και μέχρι να βγει απόφαση Δημάρχου για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα όσο αφορά την καινούρια χρονιά (ως σήμερα δεν έχει βγει), αυτά ΔΕ θα πληρωθούν! 
Ωραία, λοιπόν, αρχίσανε την καινούρια χρονιά!!!

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι, καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε στις «υποσχέσεις» της Διοίκησης του Δήμου, όσο αφορά τις καταβολές πληρωμών του νέου έτους.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. καλεί όλους τους συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας να συμμετέχουν μαζικά στην αποχή από την εργασία τις Κυριακές και τις αργίες. 

Τονίζουμε ξανά ότι η απόφαση καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέση εργασίας και Σωματείου στο οποίο ανήκουν.

Η αποχή θα περιφρουρηθεί!

ΤΟ Δ.Σ.