22 Ιαν 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ : Θύμα του σκλαβοπάζαρου του νεοφιλελευθερισμού ο συνάδελφος «κοινωφελούς εργασίας» στα Μέγαρα

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 35χρονου εργαζόμενου Γεώργιου Σταμέλου,συναδέλφου εργαζόμενου που είχε προσληφθεί μέσω της «κοινωφελούς» δουλείας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων που έχασε τη μάχη για τη ζωή την Δευτέρα 18/1/2016.

Ο συνάδελφος έδινε μάχη για την ζωή του εδώ και τέσσερις μήνες, μετά από θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που είχε ως πλήρωμα σε απορριμματοφόρο, εργασία για την οποία δεν είχε προσληφθεί, εργασία για την οποία δεν είχε συναινέσει, εργασία για την οποία δεν πληρωνόταν, εργασία για την οποία τον υποχρέωσαν να κάνει για να πάρει το φτωχοκάμματο των 495 ευρώ.

Πλήρωσε με την ζωή του την ανάγκη για εργασία, την ανάγκη για αξιοπρέπεια, την ανάγκη για επιβίωση, την ανάγκη για ζωή.

Έπεσε θύμα των πολιτικών που θέλουν την εργασία «απασχόληση» και το μισθό επίδομα, τον εργαζόμενο σκλάβο στο σκλαβοπάζαρο του νεοφιλελευθερισμού, υποτελή και υπόδουλο στα σχέδια αυτών που έχουν φέρει τους πολίτες αυτής της χώρας σε απόγνωση για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Ο εργασιακός εφιάλτης που σχεδιάστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται ρετουσαρισμένος από την τωρινή συγκυβέρνηση, για τα προγράμματα «κοινωφελούς» δουλείας, μας βρίσκουν απέναντι και μαζί με όλο το εργατικό κίνημα οφείλουμε να αγωνιστούμε και να τα ανατρέψουμε.

Οφείλουμε να συγκρουστούμε με τους Δημάρχους, που στηρίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων πάνω στα άθλια αυτά προγράμματα, αντί να απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

ΜΕΤΑ - ΟΤΑ / 20-1-2016