24 Ιαν 2016

Πώς θα πάρετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τα ΚΕΠ – Αναλυτικά η διαδικασία

Σε τέσσερα σύντομα βήματα μπορεί ο πολίτης που προσέρχεται στο ΚΕΠ να παραλάβει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που ζητά από την υπηρεσία, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα:

1) Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης. Εάν οποιοδήποτε έγγραφο μπορεί να ανακτηθεί εντός της υπηρεσίας, ο υπάλληλος εκκινεί τη διαδικασία.

2) Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να δηλώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια μέσω SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματος. Ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.

3) Ο υπάλληλος ΚΕΠ στέλνει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) μέσω e-mail ή fax ή courier ή ταχυδρομείο, κλπ.

4) Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

http://www.aftodioikisi.gr/, 24/1/2016