28 Δεκ 2015

ΠΑΣΕ Wind: Δε θα περάσουν τρομοκρατία και απεργοσπασία

Στην καταγγελία, ότι η εργοδοσία της Wind προσπάθησε να στήσει απεργοσπασία τις 17 Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή απεργούσαν οι εργαζόμενοι, προχωρά το ΠΑΣΕ Wind.
Όπως καταγγέλλει, αφού απέστειλε εξώδικο στο Σωματείο απειλώντας με διώξεις και απαιτήσεις αποζημιώσεων, προχώρησε σε επιχείρηση στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, προσφέροντας εξοπλισμό στους εργαζόμενους για να εργαστούν από το σπίτι (ρωτώντας μάλιστα έναν προς έναν αν θα απεργήσει), διαθέτοντας αυτοκίνητα για μεταφορά εργαζομένων σε εργολάβους ή κλείνοντας ραντεβού στα κτήριά τους κ.λπ.

«Η διοίκηση σπάνια επιδεικνύει τέτοια οργάνωση και κινητοποίηση όση επέδειξε για το στήσιμο της απεργοσπασίας. Η σπανιότητα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ έδωσε το μεγαλύτερο μέρος του δώρου μετρητοίς, η εκκαθάριση καθυστέρησε λόγω “εκτάκτων συνθηκών”, όπως ανακοίνωσε το HR την ημέρα της απεργίας. Στήθηκε ολόκληρος μηχανισμός για απεργοσπασία επί ημέρες, αλλά η εκκαθάριση του υπολοίπου του Δώρου δεν μπορούσε να γίνει γιατί... απεργήσαμε τη μία από αυτές!», σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΣΕ Wind.
Ωστόσο, δεν της πέρασε στο βαθμό που επεδίωκε. Η απεργία κατέστη επιτυχής έχοντας μεγάλη συμμετοχή από εργαζομένους από διάφορα τμήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι την απεργία στήριξαν πλήθος αλληλέγγυων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιών, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων. Επίσης, η απεργία στηρίχθηκε από το ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ και στο επίπεδο της κάλυψης, δεδομένων των συνεχών διώξεων από την πλευρά της διοίκησης.
«Η αλληλεγγύη των συναδέλφων μας από διάφορους χώρους αποδεικνύει ότι η μάχη μας ενάντια στις μειώσεις μισθών, στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, στις απολύσεις, στην εντατικοποίηση και στην εργολαβοποίηση είναι σημαντικός για όλους τους εργαζομένους. Ο αγώνας που δίνουμε μπορεί να είναι χρονοβόρος, επίμονος και δύσκολος, αλλά είναι δικός μας και θα πρέπει να τον συνεχίσουμε. Η διοίκηση στέκεται ενωμένη απέναντί μας χρησιμοποιώντας τα φερέφωνά της για να μας διχάσει, ώστε να αποδυναμωθεί κάθε δυνατότητα διεκδίκησης. Είναι στο χέρι μας να αντισταθούμε, υψώνοντας τη φωνή μας και συμμετέχοντας ενεργά στις συλλογικές μας διαδικασίες», υπογραμμίζει το Σωματείο των εργαζομένων στη Wind και προσθέτει: «Συνεχίζουμε δυναμικά λαμβάνοντας μέρος στο συλλογικό αγώνα των σωματείων του κλάδου για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και ενάντια στις απολύσεις, τις εργολαβοποιήσεις, την εντατικοποίηση»