9 Δεκ 2015

Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου


4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ανακοίνωση


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου από τον Απρίλιο 2013 έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, στο  τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΄΄Σισμανόγλειο΄΄,   για τα μέλη του, τις οικογένειές τους  αλλά και για όποιον κάτοικο της πόλης μας κριθεί αναγκαία η προσφορά σε αίμα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων υπενθυμίζει την Τράπεζα Αίματος επιδιώκοντας να ενδυναμώσει τους δεσμούς αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των συναδέλφων, μέσω του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η προσφορά αίματος και πόσο καθοριστική μπορεί να σταθεί για μια ζωή. 

Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης μας και προς τους πολίτες του Χαλανδρίου.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Η προσφορά σε Αίμα είναι προσφορά σε Ζωή.
Σαν εργαζόμενοι να δείξουμε άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας. 
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:


Ο υπάλληλος που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών (παράγραφος 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).
Οι δύο αυτές ημέρες άδειας είναι πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μεταφέρονται στο επόμενο ημερολογιακό έτος.
Σημειώνεται ότι η ίδια ως άνω άδεια χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.
Επίσης, την εν λόγω άδεια τη δικαιούται και ο υπάλληλος που προσέρχεται σε οιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική του πρωτοβουλία για να προσφέρει αίμα. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε αιμοληψία.




Ο Πρόεδρος

Πισιμίσης Θεόδωρος
Η Γραμματέας

                      Κούκα  Ελένη