12 Δεκ 2015

Σωματείο Εργαζομένων Σισμανόγλειου: Τα εργολαβικά συμφέροντα απειλούν ανενόχλητα

φωτο αρχείου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΟΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το Σωματείο Εργαζομένων μετά από προφορική ενημέρωση του Διοικητικού Διευθυντή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου περί απειλών και εκβιασμών σε ότι αφορά στην υπογραφή της νέας σύμβασης του ιδιωτικού συνεργείου σίτισης, αναδεικνύει και καταγγέλλει για πολλοστή φορά το διεφθαρμένο σύστημα των εργολάβων των ιδιωτικών συνεργείων φύλαξης-καθαριότητας-σίτισης στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις εφαρμόζοντας πολιτικές που ακολουθεί και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να στηρίξουν τους ιδιώτες, μοίραζοντας το κρατικό χρήμα σε εταιρείες φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης, βουλιάζοντας τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, αφού το κόστος όλων αυτών των εταιρειών είναι υπερδιπλάσιο από ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Είναι γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμόδιους φορείς- Διοικήσεις Νοσοκομείων, αρμόδια Υπουργεία ότι οι εργολάβοι των ιδιωτικών συνεργείων αναπτύσσουν συνθήκες εργασίας σύγχρονων σκλαβοπάζαρων που λυμαίνονται τα νοσοκομεία φτάνοντας σε σημείο να απειλούν, να συκοφαντούν και να εξυβρίζουν κάθε έναν που στέκεται απέναντι τους με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών συνεργείων βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με απλήρωτη εργασία, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και καθημερινή τρομοκρατία.
Οι εργολάβοι αμείβονται με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ενώ οι μισθοί των υπαλλήλων τους κατά μεσο ορο είναι στα 300 ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις όπου τα λιγοστά αυτά χρήματα αποδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση στους εργαζόμενους πάντα με την απειλή του πέλεκυ της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Την άμεση κατάργηση όλων των εργολαβιών και την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία.
                   
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

- Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσουν στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για πάταξη των ιδιωτικών συνεργείων στα Δημόσια Νοσοκομεία

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ