4 Δεκ 2015

Η διοίκηση Μπουτάρη εναντίον συνδικαλιστών

της Άντζελα Πεϊτση

Συνέβη και αυτό στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση Μπουτάρη προχώρησε σε αναφορά κατά δύο συνδικαλιστών του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανήμερα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχαν προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 12 Νοεμβρίου, πήγαν στους εργασιακούς χώρους για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, αναφορικά με τα αιτήματα της απεργίας. 

Η παρουσία των συνδικαλιστών έγινε στο εργοτάξιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας. Μεταξύ άλλων στην αναφορά με θέμα «Παραβατικές συμπεριφορές υπαλλήλων και είσοδος σε εργασιακούς χώρους χωρίς λόγο» αναφέρεται: «Οι κ. Κωσταντίνος Φουντούκης και Σωτήρης Βάιος, εισήλθαν σε κεντρικό εργοτάξιο και συνομιλώντας με εργαζόμενους καταφέρθηκαν κατά εμού (Αντιδήμάρχου Παππά) με προκλητικό τρόπο που εγείρει ποινικές διώξεις και τουλάχιστον μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί».

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ (Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) και εκλεγμένος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, Σωτήριος Βάιος μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr δήλωσε: «Η διοίκηση Μπουτάρη και συγκεκριμένα ο αντιδημάρχος Τεχνικών Έργων & Καθαριότητας, Αθανάσιος Παππάς, με καταγγέλλει σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, προσήλθα σε εργασιακό χώρο «παράνομα» για να ενημερώσω τους συναδέλφους μου. Μάλιστα με μία αναφορά και ταυτόχρονα μας απειλεί με μηνύσεις». 


Ο κ. Βάιος υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα εργασιακό συνδικαλιστικό μπούλινγκ, είναι κατάπτυστο. Είναι μία κατάσταση που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ως συνδικαλιστές στο Δήμο Θεσσαλονίκης και ως εργαζόμενοι. Ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί προφανώς να «κλείσει» τις φωνές των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχοντας πάντα ως γνώμονα όλες τις έως τώρα κινητοποιήσεις. Είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2012 με τη διαθεσιμότητα που είχε εφαρμόσει ο τότε Υπουργός κ. Μανιτάκης. Επίσης, τον Ιούνιο του 2013 αναφορικά με τις απολύσεις των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας και τους σχολικούς φύλακες». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του zougla.gr o κ. Βάιος υπογράμμισε: «Από τη δική μας πλευρά, ήδη έχουμε επικοινωνήσει με εργατολόγο. Θα πάμε κι εμείς σε μία κατάσταση μήνυσης εναντίον της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για συκοφαντική δυσφήμιση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Είμαστε έμπειροι συνδικαλιστές. Ο κ. Παππάς μας είχε προκαλέσει ξανά και στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό σήμερα που έγινε είναι πρωτάκουστο και δε θα μείνει έτσι».